DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kétkategóriássá vált az F1 2017-ben

Legalábbis Carlos Sainz szerint - a spanyol úgy gondolja, túl nagy a különbség a három élcsapat és az üldözőboly között idén, így a Toro Rossóban versenyezve nem foglalkozik vele, hogy mit csinál a Mercedes.

A korábbi szabályváltozásoknál általában az volt a forgatókönyv, hogy felborul az erősorrend a sportág élén, 2016 és 2017 között ez azonban nem történt meg. Sőt, sokak félelme vált valóra, amikor valóban a három leggazdagabb istálló maradt az élen, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull - esélyt sem hagyva a riválisoknak a futamgyőzelemre - sőt, még a dobogós helyeket is maguk között osztják szét, egyedül Lance Stroll bakui harmadik helye jelent kivételt idén.



Év eleji problémáik miatt a Red Bull lemaradt a két gigásztól, és lényegében „üres” pályán autóznak - annak viszont örülhetünk, hogy a középmezőny szorosabb az elmúlt években látottaknál, hiszen a Sauberen kívül minden istálló pilótái harcban állnak a pontszerzésért. Ennek azonban kevésbé örül a Toro Rosso spanyolja, Carlos Sainz, aki hét top 10-es célba éréssel rendelkezik idén. „Szeretném azt hinni, hogy kisebb lesz a közöttünk lévő különbség, de jelenleg az a helyzet, hogy túl nagy a távolság az éltrió és a többi csapat között” - idézte a hispánt a GPUpdate.net.

„Másfelől még nőtt is a különbség a szezon során, a Mercedes és a Ferrari pedig meglépett, hiszen nagyobb forrásokból gazdálkodhatnak, és több pénzük van a fejlesztésre. Véleményem szerint jelenleg két különböző kategória van a Forma-1-ben, a sportágnak azonban nem erről kellene szólnia - remélhetőleg jövőre ez már nem fog megtörténni. Nekünk, egy középcsapatnak semmi értelme sincs azt figyelni, hogy mit csinál a Mercedes, hiszen teljesen más kategóriát képviselnek” - tette hozzá a Magyar Nagydíjon hetedik helyen záró pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: