DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezért maradhatott le idény elején a Red Bull

Az energiaitalos F1-es istálló csapatfőnöke elismeri, hogy a világbajnoki címért már nem szállhatnak harcba idén, de legalább szeretnének borsot törni a nagyok orra alá.

A Red Bull Daniel Ricciardo révén Barcelona és Spielberg között pazar sorozatot tudhatott magáénak, ugyanis az ausztrál zsinórban öt dobogós helyezéssel örvendeztette meg csapatát, melyből négy harmadik pozíció volt, Bakuban pedig emlékezetes módon sikerült győznie. Az azonban tény, hogy az istálló többnyire a senki földjén autózott idén, a Ferrari és a Mercedes mögött, valamint a középmezőny előtt - annak ellenére, hogy sokan őket tippelték az új autókkal vívott évad legnagyobb esélyesének.



„Ami a bajnokságot illeti, túl nagy a hátrányunk a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest, de legalább a Ferrarit szeretném felülmúlni a szezon második felében” - idézte a Sky Sports Christian Hornert. „Ha olyan helyzetbe kerülnénk, hogy a dobogóért, sőt annak is az első helyeiért harcolhatunk néhány futam múlva a szezon végéig, azt reális és agresszív célnak nevezném” - tette hozzá a brit.

Horner elmondta, a Red Bull két-két és fél hónapot veszített a fejlesztési időszakban, mivel az előszezoni tesztek alatt kevésbé tudták összehangolni az RB13-as modellt a szélcsatornában folyó munkálatokkal, Spanyolországtól kezdve azonban már látták az előrelépés első jeleit. „Barcelona volt az első helyszín, ahol kézzelfoghatóvá vált a fejlődésünk, onnantól fogva pedig egyre nagyobb teljesítményt tudtunk kisajtolni az autóból. Jól állunk, de még versenyképesebbnek kell lennünk a szezon második felében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: