DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért lesz újra az élen a Mercedes?

A Hungaroringen Ferrari fölényt láthattunk, de sokak szerint Belgiumban a Mercedes újra visszaveszi az uralmat. A világbajnok az okát is tudja, miért tér vissza az élre a címvédő istálló.

Mika Hakkinen az első olyan világbajnok, aki a Mercedes több évtizedes távozása után elsőként nyert címet a német erőforrással (McLaren-Mercedes). Visszavonulása után sem szakadt el a márkától, sok dolgot szakértő szemmel lát. A finnek kétszeres világbajnoka biztos abban, hogy a Mercedes újra topformát mutat Belgiumban.

„Silverstone-ban a Mercedes dominált, de Magyarország egy teljesen más történet volt. A napnál is világosabb, hogy a Hungaroring vonalvezetése a Ferrarinak kedvez. Nincs kétségem, hogy amikor újra olyan pálya következik, ahol nagysebességű kanyarok és hosszú egyenesek vannak, a Mercedes visszatér az élre” – elemezte a német istálló esélyeit 1998 és 1999 világbajnoka.

Csak a lassú pályákon van esélye a Ferrarinak?


„A lassú pályákon láthatóan szenvednek, hogy megtalálják az autó egyensúlyát, itt mindig a Ferrari van előnyben. Egy autó alapvető karakterisztikáját rettentő nehéz megváltoztatni szezon közben, az egyensúly megtalálása az évad hátralevő részében döntő fontosságú lesz. A következő futamokon, Spában és Monzában egészen biztos vagyok abban, hogy a Mercedes erősebb lesz. De mindennek tökéletesen kell működnie az autón” – tekintett előre Mika Hakkinen.

„Keményen kell nyomniuk, mert a Ferrari nem adta fel ezt a küzdelmet. Vettel és Raikkönen is nagyon erősek, ráadásul a német vezet a világbajnokságban” – tette hozzá az egykori finn pilóta. Hakkinen kiemelte a remek csapatmunkát a Mercedesnél, utalva például a Magyar Nagydíj utolsó körében történt visszaengerdésre Hamilton részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: