DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso elmondta, miért fantasztikus az idei éve

Meglepő nyilatkozatot adott a Magyar Nagydíjon hatodikként célba érő, így idei legjobb eredményét szerző spanyol F1-es pilóta.

Tavaly már azt hittük, közel a McLaren-feltámadás, ám csalódnunk kellett: a McLaren-Honda idén ugyanúgy szenved, mint megújított partnerségük első évében, 2015-ben. Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne vért izzadt azért, hogy legalább a Q2-be továbbjusson, míg első pontjaikat a szezon nyolcadik futamán, Azerbajdzsánban szerezték meg. Ezért volt különösen üdítő számukra, hogy mindkét autójukkal ott voltak a Q3-ban a Hungaroringen, és végre sikerült begyűjteniük a gárda első idei kettős top10-es befutását a spanyol hatodik, és belga kollégája tízedik pozíciójával.



Alonso elismeri, hogy a pályán mutatott produkciójuk a szezon eddigi szakaszában nem érdemel dicséretet, ám annál jobban örül személyes szinten elért sikereinek. „Csapatként nem lehetünk boldogak a szezon eddigi alakulásával” - idézte a Motorsport a kétszeres világbajnokot. „Tavaly normális esetben ott voltunk a Q3-ban, átlagosan a kilencedik-tizedik helyen értünk célba, idén azonban szenvedtünk” - mondta a spanyol.

„Azonban ami a személyes oldalt illeti, nagyszerű szezonom van. A 2017-es autókkal visszatérhettem a vezetési stílusomhoz, sokkal versenyképesebbnek érzem magam, mint korábban. Az Indy 500 is remek tapasztalat volt, a gokartpályával is minden rendben, így azt mondanám, fantasztikus volt a szezon első fele számomra” - tette hozzá Alonso, annak ellenére, hogy tavasszal egy kisfiú életét veszítette a szülővárosa mellett található pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: