DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Aki Hamilton és Vettel szintjén teljesít idén

A két F1-es világbajnoki aspiránson kívül egyedül Esteban Ocon fejezett be minden futamot idén - a Force India francia tehetsége több mint elégedett 2017-es produkciójával.

Nehezen tudtuk volna elképzelni, hogy a Force India még remek 2016-os teljesítményét is felül tudja múlni: bár a silverstone-i gárda ugyanúgy a negyedik helyen zárt, mint ahol most áll a pontversenyben, ráadásul két dobogót is szerzett akkor, az idei tizenegy versenyből mindössze két alkalommal nem zárt az első tízben a gárda, és az ő nevükhöz fűződik a legtöbb megtett kör is 2017-ben. A tavalyi Belga Nagydíjon bemutatkozó Esteban Ocon legjobbja egy ötödik hely eddig, és folyamatosan harcban van csapattársával - lehetőségeiből nem tudott volna többet kihozni.



„Ha megnézzük Ausztráliát, hatalmasat léptünk előre idáig” - idézte Ocont az F1i.com. „Az első öt verseny során folyamatosan fejlődtem, aztán az apró részletekben kellett javulnom. Ez persze időbe került, folyamatosan tanulok, és addig nem is állok meg, amíg fel nem állhatok a dobogóra!" A francia pilótának Spa-Francorchamps-tól kezdve ismerős helyszíneken kell helyt állnia, ez azonban nem jelenti azt, hogy már nincs mit tanulnia a szezon második felében.

„Nagyon boldog vagyok azt illetően, ahogyan a szezon eddig alakult. Az volt a célunk, hogy pontokat szerezzünk minden versenyen, és Monacót kivéve ez sikerült is, ahol kicsit szerencsétlenek voltunk. Minden alkalommal, amikor beszállok az autóba, és minden egyes versennyel egyre jobban otthon érzem magam a csapatnál, most pedig olyan pályákra megyünk, melyeket ismerek, ami segíteni fog. Kíváncsian várom, mit fog hozni a szezon második fele, de jelenleg örülök annak, amit elértem” - tette hozzá a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: