DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren továbbra sem elégedett idei szezonjával

A wokingi F1-es alakulat legjobb 2017-es versenyét futotta a Hungaroringen, mégsem teljes az örömük, ugyanis arra számítottak, sokkal előrébb lesznek a szezon felénél.

Fernando Alonso a hatodik helyen zárta a Magyar Nagydíjat, ráadásul a leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződött, így nem csoda, ha a hispán összességében boldogan kezdte meg nyári szünetét. Nála kevésbé fordul mosolyra a szája a McLaren versenyigazgatójának, Eric Boullier-nek, akinek kis túlzással azzal teltek az elmúlt hónapok, hogy folyamatosan a műszaki meghibásodásokkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia.



„Nem örülhetünk annak, ahol jelenleg állunk, figyelembe véve a megbízhatósági problémákat és a teljesítményünket” - idézte a Motorsport a franciát. „Ha meg kellene mondanunk fél szezon után, hogy hol állunk, úgy fogalmaznék, nagyon keményen dolgozunk azért, hogy legalább visszanyerjük a versenyképesség tavalyi szintjét. Az ambícióinkkal jobb munkát kell végeznünk ebben az évben, hiszen nem itt vagyunk, és nem itt kellene lennünk” - tette hozzá Boullier.

A McLaren belga pilótája, Stoffel Vandoorne is gyötrelmes idényt fut, de Magyarországon legalább megszerezte első idei pontját. „Nagyon bátorítóak a fejlesztéseink” - mondta a GP2 2015-ös győztese. „Minden versennyel egyre kényelmesebben érzem magamat az autóban, a karosszériával pedig remek előrelépéseket tettünk idáig. Az utolsó pár futamon nagyszerűen teljesítettünk - a részletek nagyon fontosak, és kis beállítás-változtatások is segítettek abban, hogy jobban érezzem magam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: