DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve kiakadt a Mercedesre

Lewis Hamilton fair play-díjasként viselkedett a Hungaroringen, és a Magyar Nagydíj utolsó kanyarjában maga elé engedte csapattársát - 1997 F1-es bajnokának nem tetszett túlságosan a manőver.

Mivel Sebastian Vettel kormányproblémákkal küzdött a Magyar Nagydíj során, a Ferrari pedig nem akarta veszélyeztetni győzelmét azzal, hogy ráengedi Kimi Raikkönent, a két Mercedes lőtávolba került a vörös autókhoz képest. Miután Valtteri Bottasnak nem sikerült megelőznie honfitársát, maga elé engedte Lewis Hamiltont - mindezt annak érdekében, hogy a brit is próbálkozhasson. Ám a Hungaroring sajátosságai miatt ez nem sikerült, így a csapat kérésének engedve a háromszoros világbajnok az utolsó kanyarban visszaengedte maga elé Bottast, így a finné lett a harmadik hely, Hamilton pedig három pontot bukott ezzel.



A nyelvét sosem zabolázó Jacques Villeneuve-nek természetesen erről is megvolt a véleménye. „Nem értem a Mercedes hozzáállását, mert Bottas nem érdemelte meg azt a dobogós helyezést” - idézte az F1i.com a ’97-es bajnokot. „Nyolc másodperces lemaradásban volt, képtelennek bizonyult arra, hogy tartsa a tempót. Hamilton gyorsabb tudott lenni, mégis úriemberként viselkedett, ez viszont kérdéseket vet fel a világbajnoki cím megszerzésével kapcsolatban.”

„Ezzel szemben a Ferrari kockázatot vállalt azzal, hogy tartotta a pilótáik pozícióját. Raikkönen követte Vettelt, és használhatta a DRS-t annak érdekében, hogy megvédjék magukat Lewistól. Ha Kimi ezt nem tehette volna meg, akkor Hamilton megelőzte volna őt. A Scuderia jobban játszott, ebből a taktikából pedig a Mercedes is tanulhatna” - tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: