DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel és Hamilton sötét oldala: A boltokban a legfrissebb AFM

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amely kiemelten foglalkozik a Formula-1 idei szezonjának két fő bajnokesélyesével, valamint a szenzációs visszatérésre készülő Robert Kubicával.

A 2017-es F1-es bajnoki csata a szünet után már hajrájába fordul, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel viszonyában pedig a bakui incidens láthatóan törést jelentett. És noha Vettel tettére nincs mentség, alapvetően ez is csak azt bizonyítja, hogy a sportág legsikeresebb alakjai mind olyan személyiségek, akik adott esetben képesek bárkin átgázolni, hogy elérjék saját céljaikat. Nagy elődök nyomdokain lépkedve Vettel és Hamilton is ilyen karakter, az Autósport és Formula Magazin pedig most erről a „sötét” oldaláról mutatja meg a két versenyzőt, amit ugyanúgy ismernünk kell egyéniségük megfejtéshez, mint Hamilton rajongók iránti odaadását vagy Vettel autón kívüli viccelődését.

Volt azonban az elmúlt heteknek egy másik sztárja is, aki anélkül került a figyelem középpontjába, hogy akár egyetlen versenyen is rajthoz állt volna. Robert Kubica hungaroringi tesztjét árgus szemekkel figyelte a helyszínről a média, valamint a hazai és a lengyel rajongók hada is, a pilótának ugyanis eltökélt célja, hogy súlyos 2011-es balesetét követően bizonyítsa, száz százalékosan felépült az újbóli F1-es versenyzéshez. Az AFM elemzi a népszerű lengyel visszatérési esélyeit, valamint helyzetjelentést ad a mogyoródi tesztjének alakulásáról is.

Komoly fegyvertény, hogy az autósportok rajongóinak népes tábora rendkívül összetartó társaság, ellenben sok más sport szurkolóival. Ám mégis létezik két fő érdeklődési kör, ami látható törésvonalat jelent ezen az egységen belül is, és akik között valószínűleg sohasem lesz egyetértés: egyeseket a Formula-1 és a többi pályaversenyzés hoz lázba, míg mások a rali rendíthetetlen híveinek mondják magukat. Ez a két válfaj szinte mindenben eltér egymástól azt leszámítva, hogy profi sportolók versenyautókat vezetnek bennük. A magazin két munkatársa megpróbálta eldönteni az eldönthetetlent, felsorakoztatva a két szakág előnyeit és hátrányait.

További témák a lapból:

- Mennyivel lett idén gyorsabb a Formula-1?

- Osztrák, Brit és Magyar Nagydíj versenyriport

- Az F1 legfiatalabb dobogósai

- Felkutattuk: Kőszegről irányítják a McLarent

- Mit csinál Rosberg versenyzés nélkül?

- Helmut Marko: Így éltem túl a ’70-es éveket

- Formula-E: Idén is fordulattal dőlt el a cím

- A másik Marquez is közelít a MotoGP felé

- Veszprém Rali: Ranga Péter először nyert

- Tehetséggyár: Itt készülnek a jövő magyar bajnokai

- Newey-tól a közutakra: Aston Martin Valkyrie

- Egy lány és egy autó: Laura és a Honda

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: