DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Újabb elismerés Robert Kubicának

A lengyel pilóta a hungaroringi teszten hat és fél év után tért vissza aktuális F1-es autó volánja mögé, teljesítményével pedig lenyűgözte egyik volt (és leendő?) versenytársát is.

A lehető legjobb pillanatban rendezték a hungaroringi gyakorlást, egyben a Renault is a lehető legjobb időpontra időzítette Robert Kubica visszatérését. Az R.S.17-es volánja mögött 142 kört teljesítő lengyel hiba nélkül futott egész nap, ezzel pedig remek beszédtémát szolgáltatott a Forma-1-es család számára a négyhetes nyári szünetre. Bár az egyszeres futamgyőztes nem volt 100%-osan boldog teljesítményével, szinten mindenki egyöntetűen dicsérte őt - közöttük volt Nico Hülkenberg is, a Renault németje, aki könnyen lehet, hogy Kubica csapattársa lesz 2018-ban.



„Hogy őszinte legyek, nincsen sok információm, nem voltam ott a helyszínen” - nyilatkozta a Motorsportnak a vb-pontverseny 10. helyén álló pilóta. „Persze tudok néhány dolgot, és láttam a köridőket is. Szerintem számára ez nagyszerű visszatérés volt. Egy ilyen súlyos baleset és komoly sérülés után visszatérni, és 140 kört teljesíteni, egészen lenyűgöző. Különösen egy olyan pályán, mint Budapest, amely nagyon megerőltető. Tisztelet jár neki ezért, és a teljesítménye is teljesen rendben volt. Nem tudom, hogy ezek után mi fog történni, vagy a Renault mit fog csinálni, de egy biztos, a teszt remekül sikerült.”

Hülkenberg kitért saját szezonjára is: „Az igazat megvallva elégedett vagyok, szerintem minden a várakozások szerint alakult. Amit elterveztünk a télen, az valóra is vált. Folyamatosan képesek vagyunk a pontszerzésre, s noha voltak visszaeséseink néhány versenyen, ahol elhullajtottunk néhány pontot, összességében nem rossz a helyzet. Az autóval sikerült előrelépnünk, bár van még hely a fejlődésre. Hosszú út áll előttünk, de úgy érzem, a szezon második fele remek lehetőségeket tartogat számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: