DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll kezébe kerülhet a Force India

Vijay Mallya, a silverstone-i F1-es csapat tulajdonosa nem titkolja, hogy megfelelő összegért túladna alakulatán - olasz lapértesülések szerint a kanadai milliárdos lehet a befutó.

Lawrence Strollra mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nem a fia karrierjét tartja szem előtt. A kanadai üzletember dollártízmilliókat költött arra, hogy Lance Stroll nem csak eljusson a Forma-1-ig, de be is mutatkozzon ott. A mindössze 18 éves pilóta az Azerbajdzsáni Nagydíjon dobogót is szerzett, és kezdeti melléfogásai után egyre jobb teljesítményt nyújt a Williamsnél. Az ItaliaRacing értesülései szerint azonban nem biztos, hogy a srác grove-ban fogja folytatni karrierjét.



A lap úgy tudja ugyanis, hogy Lawrence Stroll szemet vetett a Force Indiára, melynek tulajdonosa és csapatfőnöke, Vijay Mallya ellen kiadatási eljárás folyik hazájában. Az utóbbi hetekben többször is felmerült a konstruktőri bajnokság negyedik helyén álló alakulat eladása, esetleg névváltoztatása, amely összhangban lehet Stroll terveivel - ha mindez megtörténik, fia természetesen otthagyná a Williamst a „családi vállalkozás kedvéért”.

Bár a hír még megerősítésre vár, az ItaliaRacing jóslatai általában bejönnek: ők voltak az elsők, akik megírták, hogy Robert Kubica tesztelni fogja a Lotus E20-ast júniusban, ahogyan arról is ők számoltak be elsőként, hogy a lengyel a Renault idei versenygépével fog körözni a hungaroringi teszten. A lap egyébként úgy véli, Stroll a Force India valamelyik pilótájával cserélhet helyet, de a Mercedes Pascal Wehrleint is előléptetheti a Williamshez, miután a valószínűleg Ferrari B-csapattá váló Saubernél nem lesz maradása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: