DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ők teljesítettek idén a legtöbb és legkevesebb kört

Az elmúlt tizenegy futam során egyértelmű tendencia rajzolódott ki a legmegbízhatóbb és legmegbízhatatlanabb csapatoknál - egyes szegmensekben meglepő nevekre találhatunk.

A Force India jelenleg negyedik helyen áll a konstruktőri tabellán, és sokkal jobb helyzetben van, mint tavaly: a silverstone-iak az idei szezonban eddig 101 pontot szedtek össze, hatvannal többet, mint legközelebbi riválisuk, a Williams. Különösen szembetűnő, hogy milyen megbízhatóan teljesítettek a rózsaszín autók, amely eddig kilenc kettős pontszerzést hozott számukra - egyedül Monacóban nem jutottak be a legjobb tíz közé, Bakuban pedig Sergio Pereznek fel kellett adnia a versenyt, miután ütközött Esteban Oconnal.



Ennek ellenére a két versenyző 1334 kört tett meg az idei versenyek során, amely néggyel több, mint a Mercedes körszáma - mögöttük az egyéni pontversenyt Sebastian Vettel révén vezető Ferrari következik, 1287-tel. No de mi a helyzet a spektrum másik végén? Folyamatos műszaki hibáik miatt arra számíthatnánk, hogy a McLarené a nem túl előnyös pozíció, ám ezt a Red Bull kénytelen birtokolni: az energiaitalosok 928 kört tettek meg, mely nyolcvannal kevesebb, mint a wokingi alakulaté.

A versenyzők között azok állnak az élen, akik a pontversenyben is a legjobbak: Sebastian Vettel és Lewis Hamilton egyaránt befejezett minden futamot, így 679-679 kört teljesítettek idén. Mellettük egyedül Esteban Ocon az, aki célba ért minden egyes verseny végén, ő viszont többször is körhátrányban volt kénytelen befejezni a nagydíjakat - a francia egyébként még egyszer sem esett ki karrierje során, és immáron húsz teljesített versenynél jár zsinórban. A legkevesebb kör megtétele Max Verstappen nevéhez fűződik - a holland hiába látta meg a kockás zászlót Silverstone-ban és a Hungaroringen is, 398 körrel még mindig a lista végén szerepel a neve, 23-mal lemaradva Fernando Alonsótól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: