DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean máris dobbantana a Haastól?

A francia F1-es pilótának bár a bajnoki cím a célja, jelenleg kénytelen megelégedni a mezőny közepén való körözgetéssel - ám amint elmondta, nem szeretné sokáig ezt csinálni.

Elképesztő, de igaz: Romain Grosjean már 2009-ben bemutatkozott a Forma-1-ben, a többre hivatott Nelson Piquet Jr. helyetteseként, ám tesztlehetőség híján igencsak sokat küzdött az egyébként sem versenyképes Renault-val, így nem volt meglepő, hogy a következő évre nem lett helye a száguldó cirkuszban. A francia ezért átment az AutoGP-be, majd visszatért a GP2-be, ahol 2011-ben sikerült csúcsra jutnia, ezzel pedig megváltotta retúrjegyét az F1-be és az immár Lotusszá váló enstone-i alakulathoz.



Az a szezon több dobogós helyezést, ám annál több balesetet is eredményezett számára, ám a következő évre sikerült maga mögött hagynia zaklatott korszakát. 2014-ben és 2015-ben csapata egyre lejjebb csúszott a ranglétrán, s bár utóbb Spában egészen szürreális dobogót szerzett, elfogadta a Haas ajánlatát - a francia három évre írt alá a tavaly debütáló alakulathoz. Grosjean itt újra magára talált, s bát jellegzetes panaszkodását a mai napig hallani, úgy érzi, megtalálta a helyét.

Persze azt sem zárta ki, hogy egy szép napon visszatér nevelőistállójához. „Nem beszéltem a Renault-val” - nyilatkozta Grosjean a Forma-1 hivatalos weboldalának. „De egészen remekül érezném magam, ha visszatérhetnék hozzájuk - akkor lenne a legjobb, ha esélyünk lenne a világbajnoki címre. Viszont az az igazság, hogy a projekt még éretlen ehhez.” A franciát megkérdezték a világbajnoki cím megszerzésének esélyéről is, és hogy ehhez el kell-e hagynia a Haast.

„Igen, világbajnok akarok lenni - ezért versenyzem. És ezért kezdek egyre frusztráltabb lenni. Ha nem harcolhatok elől, frusztrált leszek, mert imádok győzni. Még belegondolni is fáj, hogy mikor volt az utolsó győzelmem - 2011-ben, hat évvel ezelőtt. Azóta viszont nem volt elég jó az autóm ehhez” - tette hozzá Grosjean, aki pályaversenyt valóban akkor nyert utoljára, azonban 2012-ben első lett a Bajnokok Versenyén, az elmúlt tél során pedig az Andros Trophyn is győzni tudott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: