DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egy hónapon belül eldől Bottas sorsa

Toto Wolff már tárgyal a pilótával, és az ázsiai szezon kezdetéig döntést akar. A Mercedes pártfogásában levő Pascal Wehrlein jövőjére is kitért, akinek kétséges maradása a Saubernél.

Valtteri Bottas egyetlen szezonra szóló szerződéssel érkezett a Mercedeshez, ám nem titok, hogy a vezetőség elégedett szereplésével, és minden valószínűség szerint 2018-ban marad a csapatnál. A szerződéshosszabbítást azonban nem siették el Toto Wolffék: a motorsportrészleg osztrák feje csak most árulta el, megkezdték a tárgyalást a részletekről, és kijelölte a határidőt is.

„Jó időszaka ez az évnek, hogy elkezdjünk beszélni, és átgondoljuk a dolgokat. Magyarország előtt volt néhány eredményes beszélgetésünk Valtterivel. Az utolsó versenyekre, Ázsiába már meghozott döntéssel szeretnék átnyargalni” – idézi a Sky Sports Wolffot. Az elsőre a távol-keleti versenyek sorában szeptember 17-én, Szingapúrban kerül sor.



A kétszeres futamgyőztes Bottas arról beszélt, a nyári szünet a megfelelő alkalom a hosszabbítás kitárgyalására: „A szünidő során haladás történhet ez ügyben. Az elmúlt hónap ugyanis rendkívül hektikus volt, ilyen sok verseny mellett pedig nehéz időt keríteni arra, hogy rendesen megvitassuk. De továbbra sem sietünk, nem szükséges már Spa előtt dűlőre jutni” – fogalmazott a finn pilóta.

A valódi kérdés, mint azt Wolff már korábban hangsúlyozta, nem is 2018, hanem a szerződés hossza. A rákövetkező évben ugyanis számos élversenyző kontraktusa lejár. Ha a Mercedes szeretne lecsapni egy sztárra, azt akkor teheti meg. „Szeretném összerakni a kirakós darabjait, az ugyanis nem csupán 2018-ról szól, hanem 2019-ről és 2020-ról is” – fogalmazott korábban Wolff.

A Mercedes sportigazgatója a márka védencéről, Pascal Wehrleinről is szót ejtett. Januárban még ő is esélyesnek tűnt Nico Rosberg ülésére, amelyet végül Bottas kapott meg. Ehhez képest jelenleg azt sem tudni, hol lesz jövőre: ő lehet a vesztese annak, hogy csapata, a Sauber szorosabbra fűzi kapcsolatát a Ferrarival. „Sok lépés folyik a sakktáblán jelen pillanatban. Azt hiszem, a következő két hétben érdekes dolgok történhetnek” – fogalmazott rejtélyesen Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: