DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Amikor az F1-es paddock kérdez Claire Williamstől

Ha a sportág szereplői lehetőséget kapnak arra, hogy egy másik F1-es személyiségtől kérdezzenek a sajtón keresztül, általában nem fogják vissza magukat - így volt ez a grove-iak helyettes csapatvezetőjével is.

Az F1 Racing magazin minden hónapban lehetőséget biztosít az olvasók számára, hogy feltegyék saját kérdéseiket a száguldó cirkusz szereplőinek, beleértve a pilótákat, csapatvezetőket és mérnököket egyaránt. Augusztusban azonban csapata 40 éves évfordulója alkalmából Claire Williamstől nem a rajongók, hanem a paddock tagjai kérdezhettek bármit, melyekre az első gyermekét váró hölgy készséggel válaszolt is.

Felipe Massa, a Williams pilótája: Milyen érzés egy öregembert, egy „keresztapát” tudni egyik pilótádként?

CW: Semmi okom sincs rá, hogy így jellemezzem Felipét. Nagyszerű ember, és örülök, hogy a csapatunkban van. Szerintem mindenki tudja, milyen fontos számomra, hogy a „Williams emberei” legyenek itt, sőt, kicsit meg is ijedtem, amikor hozzánk igazolt, mert mégiscsak ő volt Felipe Massa. Nagyon örülök, hogy velünk van a családjával együtt, szerethető „srác”.



Rob Smedley, teljesítményért felelős mérnök, Williams: Hogyan birkózol meg a nyomással, hogy egy legenda az édesapád, és mikor lesz a következő fizetésemelésem?

CW: Imádom! Apám tényleg egy legenda, és mindig is ő volt a hősöm. Néha érzem a nyomást, főleg azt illetően, hogy megőrizzem a szüleim örökségét, és mindent, amit feláldoztak a Williamsért. Egyébként a magam ura vagyok, a saját utamat kell megtalálnom, és ezzel nincs is baj. Ami pedig Rob fizetésemelését illeti… most kapta meg, nemde?

Alex Wurz, ex-Williams pilóta, a GPDA elnöke: Milyen álmaid férfija (rajtam kívül, persze)?

CW: Alex, persze hogy te vagy az… Nem, jelenleg kettő van, a barátom és az édesapám.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója: Felkészültél már az életedet megváltoztató gyerekvállalásra?

CW: Nem. Jobban félek tőle, mint bármi mástól az életben. Nem tudom, hogyan fogom csinálni! Ha valakinek vannak tanácsai, kérem, küldje el e-mailben. Egyébként izgatott vagyok, hiszen nagyon sokáig félretettem ezt azért, amit el szerettem volna érni a Williamsszel.

Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója: Mennyit fizetett Lance Stroll az ülésért?

CW: Jobban kellene tudnia annál, mint hogy ilyen kérdéseket tesz fel! Sergio Perez mennyit fizetett a Force India üléséért?

Sergio Perez, a Force India pilótája: Le fogsz igazolni engem?

CW: A hét bármely napján.
F1 Racing: Meg kellene kérdezned, mennyi pénzért!
CW: Nem!

Lance Stroll, a Williams pilótája: Hogyan fogják hívni a babát?

CW: Nos, ez titok. Van egy listánk, de egy pilóta neve sincs rajta. Gondoltunk a Frankre is, de nem, még várni kell arra, hogy ez kiderüljön.

David Coulthard, ex-Williams-pilóa, Channel 4-szakkommentátor: Ha elég bátor lettem volna, eljöttél volna velem egy italra, számításba véve, hogy te vagy a főnök lánya?

CW: Azt mondtam volna, nem, ő túl öreg hozzám!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: