DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrarinak hála óriási ugrás a monzai nézőszámban

Dörzsölhetik a tenyerüket az Olasz Nagydíj szervezői, ugyanis a Ferrari istálló visszatérése az élre azonnal magával hozta azt is, hogy özönlenek a nézők Monzába, megnézni a vörös autókat.

Nagyon jól alakul a jegyeladás Monzában, a szeptember 3-i Formula-1-es Olasz Nagydíjra. A korábbi F1-es versenyző, Ivan Capelli a szervezőgárda egyik tagja szerint a komoly emelkedés annak tudható be, hogy Sebastian Vettel győzelmeket arat a szezonban és vezeti a világbajnoki összetettet.

„Már most 35%-kal több jegyet adtunk el, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Egyértelműen teltházra számítunk” – nyilatkozta Capelli a holland Formule 1 lapnak. „Már nem csak a futballról hallasz embereket beszélgetni, a cappuccino melletti kibeszélések fő témája ismét a Formula-1. Valóban hiszek abban, hogy Vettel világbajnok lehet idén” – tette hozzá az 1985 és 1993 között az F1-ben versenyző pilóta.

A monzai publikum különleges hangulatot teremt a versenyzőknek


A Scuderia utolsó, hazai földön szerzett győzelme 2010-ben történt, Fernando Alonsót intette le a kockás zászló az első helyen, míg az utolsó Ferrari egyéni világbajnoki címhez még messzebb kell mennünk, pontosan 10 évvel ezelőtt, 2007-ben Kimi Raikkönen győzött egyetlen ponttal Lewis Hamilton és Fernando Alonso előtt. Az olasz Ferrari-rajongók, azaz a „tifosi” azóta várnak, hogy újra egy Scuderia-versenyzőt koronázzanak meg év végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: