DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mégsem olyan betonbiztos Vettel szerződése

Szinte készpénznek veszik a szakemberek és a rajongók is, hogy Sebastian Vettel hamarosan hosszabbít a Ferrarival. A legújabb hírek szerint egyáltalán nem biztos ez még, az időtartamban nem tudnak megegyezni a felek.

Kissé bonyolultabb ügynek tűnik Vettel 2018-as szerződéskötése a Scuderiával, mint amilyennek eddig látszott. A magát meg nem nevező, de Ferrarihoz közelálló forrás, valamint a finn Ilta Sanomat lap szerint a német ász csak egyéves szerződést szeretne kötni a gárdával, míg a Ferrari hosszabb időre láncolná magához vezérpilótáját és hároméves kontraktust kínál.

A Ferrari meglehetősen csábító ajánlattal állt elő, három évre ugyanis 120 millió eurót fizetne Vettel szolgálataiért, ezzel viszont 2020-ig kötelezné el magát a négyszeres világbajnok a csapathoz. Vettel ezt nem szeretné, a pilóta ugyanis csak 2018-ra szerződne le a vörösökhöz, hogy adott esetben 2019-ben továbbléphessen, ha a helyzet úgy hozza.

Mégsem annyira bombabiztos még az a ferraris szerződés


A szakértők egy része úgy látja, hogy Sebastian Vettel nyitva akarja hagyni a lehetőséget arra, hogy a Mercedeshez szerződhessen 2019-től, ugyanis jövő év végén jár le Lewis Hamilton szerződése az Ezüst Nyilaknál és könnyen elképzelhető, hogy a brit ász utána visszavonulna a Formula-1-ből. Igaz, Hamilton legutóbbi nyilatkozata nem ezt sugallta, ráadásul más források inkább Hamilton Ferrarihoz igazolását vetik fel.

Vettel azonban nem érzi, hogy bármi gond lenne közte és a csapat között. „Ahogy már mondtam, nem sietős semmi sem nekem, sem a Ferrari számára. Szerintem igen jó a kapcsolat a csapat és köztem. Semmi problémánk egymással” – fogalmazott a német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: