DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Toro Rosso-Honda Ron Dennisszel?

Már hetek óta téma, hogy a Toro Rosso esetleg Honda motorokra váltana 2018-tól, ezt már a Red Bull felső vezetése sem tagadja. De hogy ez Ron Dennis vezetésével történne, az bizony új.

A Toro Rosso ezen a nyáron a híresztelések középpontjába került. Először Carlos Sainz körül lángolt fel a vita, ami aztán nagyrészt elcsitult a Magyar Nagydíj előtt. Ezzel párhuzamosan a Sauber vezetőségváltása (Monisha Kaltenborn távozott, helyét Frederic Vasseur vette át) után szinte azonnal felbontották a Hondával a jövő évtől kötött motorszállítói szerződést és a Ferrarival hosszabbítottak.

A felszabaduló Honda-erőforrás kapcsán máris találgatások indultak, ezek közül a Toro Rosso-szál nem csak szóbeszédnek tűnik. Hozzájött még az is, hogy a McLaren korábbi mindenhatója, Ron Dennis vásárolná meg a Red Bull fiókcsapatát. Mit gondol erről Helmut Marko, a Red Bull főnöke?

„Hát, a McLaren részvényekből van Ronnak 300 milliója, hívjon csak fel minket” – mondta nevetve Marko, aki egyelőre nem veszi komolyan a híresztelésnek ezen részét. A Hondával kötendő szerződést azonban egyáltalán nem cáfolta. „Igen, találkoztam a Honda illetékeseivel a héten, meglátjuk, mi történik” – válaszolt az El Confidental lap kérdésére a Red Bull-főnök.

Ron Dennis irányításával érkezne a Honda a Toro Rossóhoz?


A Saubert mindenképpen helyettesíteni szeretné a Honda is, amiről a spanyol AS lapnak nyilatkozott a japánok részéről Masashi Yamamoto. „Igen, más csapatokkal is tárgyalunk, hogy egy második istállót is elláthassunk erőforrásokkal”.

A pletykák egészen szeptemberig folytatódhatnak, ugyanis a McLaren addigra tervezi eldönteni, marad-e a Hondánál, vagy egy riválissal szerződik. Éppen ez a bizonytalanság eredményezte azt a Sauber új csapatfőnöke nem ragaszkodott végül a Hondával való házassághoz. Helmut Marko azonban egyvalamit rögtön cáfolni igyekezett.

„Hogy a Toro Rosso központja visszakerülne Angliába? Ez nonszensz. Akkor miért építettünk volna Faenzába nemrég egy szuper gyárat?” – cáfolta az értesülést Marko.

A következő bő egy hónap nagy kérdései tehát, hogy a McLaren marad-e a Hondánál, a Toro Rosso frigyre lép-e a japán motorgyártóval és mindezt Ron Dennis irányítása alatt teszi-e. Az Olasz Nagydíj környékén bizonyára okosabbak leszünk már.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: