DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ők teljesítették a leggyorsabb bokszkiállásokat 2017-ben

Túl a szezon felén ideje összeszedni, hogy mely F1-es csapatok voltak a leggyorsabbak a bokszban a futamok során - az elmúlt évek tükrében nem túl meglepő az eredmény.

Akárcsak 2016-ban, idén is a Williams alakulata vitte a prímet a bokszkiállások tekintetében - az eddigi 11 versenyből hét alkalommal is az övék lett a leggyorsabb kerékcsere, amely 63%-os sikerességet takar.

A grove-i istálló 2016-ban 1,92 másodperccel állította fel a csúcsot, és hódította el a DHL bokszcsapatokat elismerő díját. Idén eddig nem sikerült felülmúlniuk ezt, de teljesítményük így is figyelemre méltó: a Brit Nagydíjon a gárda 2,02 másodperc alatt végzett Felipe Massa autójával.



Silverstone mellett a Williamsé lett a legjobb idő Ausztráliában, Kínában, Bahreinben, Kanadában, Ausztriában és Magyarországon is. A csapat ezzel vezeti a DHL pontversenyét is, 287 egységgel, 57-tel megelőzve a Mercedest - az értékelés ugyanúgy működik, akár a pilótáké a futamok során, azaz 25 jár az első, 18 a második helyért, és így tovább.

A Williams mellett még a Red Bull tudott labdába rúgni, Oroszoroszágban és Monacóban, míg a Ferrari Spanyolországban, a Mercedes pedig Azerbajdzsánban végzett leggyorsabbként. Ami az összesítést illeti, a grove-iak hajtották végre a szezon négy leggyorsabb kiállását, a Mercedes Hamiltonnal csak az ötödik helyre volt elég, 2,23 másodperccel.

A 2017-es szezon eddigi futamainak leggyorsabb kiállásai:

Ausztrália / Williams / Felipe Massa / 2.34 mp
Kína / Williams / Felipe Massa / 2.52 mp
Bahrein / Williams / Felipe Massa / 2.34 mp
Oroszország / Red Bull / Max Verstappen / 2.33 mp
Spanyolország / Mercedes / Lewis Hamilton / 2.39 mp
Monaco / Red Bull / Daniel Ricciardo / 2.60 mp
Kanada / Williams / Lance Stroll / 2.17 mp
Azerbajdzsán / Ferrari / Sebastian Vettel / 2.62 mp
Ausztria / Williams / Lance Stroll / 2.19 mp
Nagy-Britannia / Williams / Felipe Massa / 2.02 mp
Magyarország / Williams / Paul di Resta / 2.29 mp

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: