DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ocon: „Nem fogok odamenni és megütni”

Ebben az évadban több, csapaton belüli vita is fellángolt, köztük a Force Indiánál is. A Magyar Nagydíjon sem úszta meg egymást a két rózsaszín autó, Ocon pedig innentől jobban igyekszik elkerülni társát.

A Hungaroringen már a verseny első kanyarjában összekoccant egymással a két Force India. A hátulról érkező Sergio Perez az első szárnyával eltalálta a kanyarodó Esteban Ocon versenyautójának oldalát. A mexikói szárnya és a francia padlólemeze sérült az esetnél, de mindketten folytatni tudták a versenyt, sőt, pontokat is szereztek.

Akadt probléma Kanadában, Azerbajdzsánban, Ausztriában, Silverstone-ban és most Magyarországon is a két csapattárs között, de ebből csak a bakui eset volt súlyos, ott egy kettős dobogó lehetőségét dobta el magától a két pilóta. Hogy változtat-e ez valamit Ocon hozzáállásán?

„Ó, igen, óvatosabb leszek. Semmi esetre sem szeretnél koccanni egy másik autóval, pláne, ha ugyanabban a csapatban versenyeztek, nem akarsz akkora kockázatot vállalni. Ez az én álláspontom és remélem ő (Perez) is számításba veszi ugyanezt. Az istálló kérése, hogy ne legyen több ütközés, ezt elfogadom és remélem, ő is” – utalt csapattársára Esteban Ocon. A legutóbbi esetnél a videó alapján inkább tűnik Perez hibájának a két autó összeérése.

Ez megint közelebb volt, mint kellett volna


A mexikói azonban nem érzi hibásnak magát. „Mellettem volt Vandoorne, el kellett őt kerülnöm és nem volt hely három autónak. Egy kicsit összeértünk, megsérült az első szárnyam, de így is végig tudtunk menni. Nem volt hova mennem. Lépjünk tovább. Bakuban beszélt vele a csapat, mert a falhoz nyomott engem. Most nem mondtak semmit, mert nem volt mit. Mindketten a legjobbunkat akartuk nyújtani” – vázolta fel saját álláspontját Sergio Perez.

Ocon tervezi, hogy beszél Perezzel a koccanásról, de nem számít arra, hogy indulatos beszélgetés lenne belőle. „Szerintem megint jól elvagyunk egymással. Profi pilóták vagyunk, nem fogok odamenni és megcsapni. A rivalizálás jót tesz a csapatnak, mert mindkettőnket előrevisz” – zárta gondolatait a francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: