DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kezd helyrejönni az ütköző Toro Rossósok kapcsolata

Danyiil Kvjat a Brit Nagydíj első körében kitette kollégáját a pályáról, melyet igen komoly vita követett, ám a spanyol versenyző úgy véli, az idő szépen lassan minden sebet begyógyít.

Noha a Toro Rosso mindkét pilótájára számít 2018-ban is, erről a nyárról mindent elmondhatnak, csak azt nem, hogy nyugodtan alakul számukra. Carlos Sainz ugyanis legszívesebben dobbantana az energiaitalosoktól, Danyil Kvjat pedig színtelen-szagtalan versenyzésére rátett egy lapáttal, amikor a Brit Nagydíj első körében kiütötte a spanyolt. „Már az időmérőn elkezdődtek a problémák” - emlékezett vissza Sainz a silverstone-i hétvégére a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjúban.



„Mindent a versenyre tettem fel. Az első körben kiesni olyasvalami miatt, melyre te nem voltál hatással, nem feltétlenül olyan, amit szerettél volna. Azt szokták mondani erre a helyzetre, hogy az életben egyszer történik ilyen. Silverstone-ban megesett velem, és remélem, hogy ez volt az én ’egyszeri alkalmam’. Abban a pillanatban nagyon ’gyilkos’ volt, ami történt. De az idő elsimítja a dolgokat - ahogyan mondani szokták, ez a legjobb gyógyír.”

„Egy-két hét után képes vagy arra, hogy elfelejtsd a történteket, és nem gondolsz rá többet. Mindketten elég érettek vagyunk ahhoz, hogy tiszta lappal menjünk tovább. Évek óta ismerjük egymást, voltak ilyen szituácóink az alacsonyabb kategóriákban is. A csapat csak a munkáját végzi azzal, hogy azt mondja, ne csináljunk ilyet, nekünk pedig tartanunk kell magunkat ehhez” - tette hozzá a hispán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: