DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes tagadja, hogy a főnök dühös volt a pozíciócsere miatt

Az idei Magyar Nagydíj egyik legfontosabb történése volt, amikor Hamilton az utolsó kanyarban visszaengedte maga elé Bottast. De hogy állt ehhez a Mercedes főnöksége a videó, illetve a szóvivő szerint?

A rádióbeszélgetések miatt nyilvánvaló volt, hogy Bottas azért engedte el Hamiltont, hogy hátha a brit sikeresebben tudja támadni az igen közel előttük futó Ferrarikat, ám ha nem sikerül ez a támadás, akkor a finn visszakapja a pozíciót háromszoros világbajnok kollégájától. Először öt, majd újabb tíz kört adtak Hamiltonnak az előzésre, végül nem szabott újabb határidőt a csapat.

Ez végül több, mint 25 kört jelentett, de a brit pilóta nem tudta megtámadni Kimi Raikkönent, aki kiválóan védte az elromlott autóval versenyző Sebastian Vettelt. Az utolsó körben aztán visszavett Hamilton és a célegyenesre fordító kanyarban visszaadta harmadik helyezését Bottasnak. A pozíciócsere pillanatát a Mercedes garázsában is megörökítették a kamerák, nem tűnik úgy, hogy Toto Wolff feltétel nélkül örülne a világbajnoki címért harcoló Hamilton gesztusának. Az asztalra, majd a székre is rácsap és kicsit sem tűnik boldognak a leintéskor.

Szerintetek dühös volt Wolff, vagy sem?

Bár a videó alapján Wolff dühös volt a csere miatt, a Mercedes szóvivője szerint ez nem így volt. „Nem, ez csak a feszültség levezetése volt a verseny leintésekor, a srácok mind nagyon boldogok voltak a pozíciócsere miatt. Az időmérő monitorokon jól látszott, mi fog történni, amikor befejezték a versenyt, Toto csak felkiáltott, mert nagyon izgalmas szituáció volt, biztosan nem volt dühös a kimenetel miatt. Pont ellenkezőleg” – cáfolta a szóvivő a feltevést.

Sebastian Vettel sem látott semmi különöset a pozíciócsere és visszacsere miatt. „Érthető okokból a csapat úgy döntött, hogy megcseréli a pilóták pozícióját, majd visszacseréli, ezzel minden rendben. Nem hinném, hogy ez volt az első alkalom, hogy valaki így cselekedett” – fogalmazott a világbajnoki éllovas.

A leintéskor újra Bottas volt előrébb


Most akkor csak izgalmában csapkodta az asztalt és a széket Wolff, vagy mégis mérges volt? Mindenki döntse el maga a videó alapján. Ami egyértelmű, hogy Lewis Hamilton édesapja jól láthatóan egyetértett fia döntésével, amit bólogatással jelzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: