DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wehrlein el sem tudja képzelni, hogy a Formula-E-ben induljon

A német versenyző helye ugyan veszélyben van a Saubernél, és felmerült, hogy a Mercedes átvinné őt az elektromos sorozatba, az F1-es pilótának nagyon nem fűlik ehhez a foga.

Pascal Wehrlein ugyan a Mercedes kötelékeibe tartozik, idén a Sauber színeiben versenyez a Formula-1-ben. Bár a csapat összes pontját ő szerezte 2017-ben, a hírek szerint korántsem biztos a helye a következő szezonra: miután a svájci istálló a Hondától megszabadulva szerződést hosszabbított a Ferrarival, felmerült, hogy egyfajta fiókcsapattá válhatnak, a maranellóiak pedig a saját fiatal tehetségeiket protezsálnák be a Sauberhez.

wehrlein-sauber-hungaroring-dppi-1



Sokan egy lehetséges forgatókönyvnek tartják, hogy a Mercedes 2019-es beszállásakor átvigye Wehrleint a Formula-E-be, ha a száguldó cirkuszban nem találnak neki helyet. Sőt, az sem kizárt, hogy már jövőre ott induljon a német, ha a HWA – amely a Mercedes DTM-autót is futtatja – beszáll a Venturi csapathoz. Maga a versenyző azonban nem repes az örömtől:

„Nem sokkal a bejelentés előtt kaptam egy üzenetet, mivel ismerek néhány embert a HWA-nál” – nyilatkozta a Mercedes döntésével kapcsolatban Wehrlein, akit a PlanetF1.com idéz. „Úgy gondolom, nem egy egyszerű helyzetről beszélünk. Én szeretem a zajt, a versengést és a benzinszagot. El sem tudok képzelni, hogy a Formula-E-ben versenyezzek” – jelentette ki határozottan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: