DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Másra használta a Pirelli-tesztet a Ferrari?

Miután a Hungaroringen végzett, Barcelonában az olasz gumigyártónak segített a maranellói alakulat – lehet azonban, hogy a csapat mást is figyelt a kétnapos körözés során, nem csak az abroncsokat.

Kedden és szerdán még a teljes Formula-1-es mezőny a mogyoródi aszfaltcsíkon tesztelt, a Ferrarinak azonban ezzel még nem ért véget az e heti programja, hiszen ahogy arról beszámoltunk, a Pirellinek segédkeztek Barcelonában a 2018-as gumik fejlesztésében. Az F1i.com szakoldal azonban egy érdekes dologra hívta fel a figyelmet, amely alapján úgy tűnik, a maranellóiak nem csak az abroncsokra koncentráltak a Circuit de Catalunyán.

leclerc-ferrari-hring-teszt-1



Történt ugyanis, hogy eredetileg csak csütörtökön dolgozott volna a csapat az olasz céggel, és egyedül a tartalékpilótájuk, Antonio Giovinazzi ült volna a volán mögé. Csakhogy egy műszaki hiba miatt nem tudtak teljes értékű munkát végezni, így a Ferrari és a Pirelli úgy határozott, pénteken is folytatják, s végül 1200 kilométert meg is tettek az autóval.

Ekkor azonban főként már nem Giovinazzi, hanem Charles Leclerc vezetett. Az említett szakportál szerint nem véletlen a csere, az olaszok mérnökei ugyanis szeretnék összemérni a kötelékeikbe tartozó két fiatal tehetséget. A hírek szerint a Sauber jövőre már a Ferrari egyfajta fiókcsapataként funkcionálna, s legalább az egyik versenyző az egyik protezsáltjuk – lehet, hogy ezen a teszten akarta felmérni a maranellói vezetőség, hogy melyik ifjú titánnak szavaz bizalmat 2018-ban?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: