DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen újra beszélni akar Ricciardóval

Max Verstappen vállalta a felelősséget a Magyar Nagydíjon történt Red Bull-balesetért, de újra meg akarja beszélni a dolgot csapattársával, hogy teljesen elsimítsa az ügyet.

Nem a legjobb most a kapcsolat Max Verstappen és Daniel Ricciardo között a Red Bull istállónál, miután múlt vasárnap a Magyar Nagydíj első körében a holland pilóta nekiment ausztrál csapattársának, kiejtve ezzel őt a versenyből, saját magának pedig egy büntetést összehozva, ami miatt később nem harcolhatott a győzelemért.

Verstappen elismerte, hogy az ő hibája volt az ütközés, elnézést is kért Ricciardótól, de úgy érzi, még a Belga Nagydíj előtt szükséges lenne újra átbeszélni a történteket. „Már beszéltem vele erről, de valószínűleg a következő futam előtt még egyszer eszmét cserélünk erről. Mindig jó kapcsolatban voltunk” – nyilatkozott a holland tehetség.

Max Verstappen nem akar haragot csapaton belül


Ricciardo csapattársa mögül kezdte meg a versenyt Mogyoródon, de mivel a holland nem jól gyorsított ki az első kanyarból (feltartották és ki is sodródott), így el tudott mellette menni a következő balos előtt. Itt hibázott Verstappen, túl gyorsan akart fordulni, megcsúszott az autója, amivel telibe trafálta Ricciardo autójának bal oldalát. Kilyukadt a hűtője, emiatt nagyon gyorsan ki is esett.

„Az első körben meg kell próbálnod a lehető legjobb pozíciót megszerezni. Mindent megteszel ezért, hogy előrekerülj. Elfékeztem magam a kanyarbejáraton, onnantól már csak utas voltam a saját autómban. Mindketten előrébb szerettünk volna kerülni. Előttem is voltak, nem jókor fékeztem és eltaláltam Danielt, de az ember nem csinál ilyet szándékosan” – fogalmazott Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: