DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tényleg jöhet a Ferrari B-csapata

Egyre nagyobb az esély arra, hogy a maranellói F1-es istálló kiterjeszti karjait, és már nem csak ügyfélként fog tekinteni egyik, motorjait használó alakulatra.

Sok-sok évvel ezelőtt a Ferrari-motorokat Petronas-néven használó Saubert nevezték a Scuderia B-csapatának, ám a gyártók megritkulásával több alakulat is igénybe vette a vörösök erőforrásait, így a hasonló címkézés érvényét veszítette. Persze amikor a Haas bemutatkozott a Forma-1-ben, sokan rájuk aggatták a kettes számú jelzőt, hiszen nem csak a motorok voltak Ferrari-jelzésűek az amerikaiak autóiban, hanem több, úgynevezett „listázott elem” is, mely a két cég partnerkapcsolatából fakadóan válhatott valóra.



Most azonban úgy tűnik, máshová terelődik a hangsúly: a múlt héten a Sauber bejelentette, hogy felbontja sosemvolt megállapodását a Hondával, és a Ferrari erőforrásait használják majd a továbbiakban is. A hírek szerint itt azonban nem áll meg a történet, és a svájciak lesznek motorszállítójuk B-csapata - legalábbis a vörösök elnöke, Sergio Marchionne szerint. „Ez nagyszerű ötlet, és dolgozunk is rajta” - idézte a motorsport az olasz-kanadait.

„Helyre van szükségünk, mert több kivételes fiatal pilótával is rendelkezünk. Le kell fektetnünk a holnap Ferrarijának alapjait. Maurizio keményen dolgozott az utóbbi hónapokban, és ahogyan haladunk előre, növelni fogjuk a partnereink számát. Megegyeztünk a Liberty Mediával és az FIA-val, hogy támogatjuk az újonnan érkezőket. Minél többen vannak, annál jobb nekünk” - tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: