DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica sok kérdést megválaszolt magának

Robert Kubica ismét F1-es autóba ülhetett: ezúttal a Hungaroringen tartandó kollektív teszten vehetett részt a Renault színeiben. A lengyel versenyző a nap végén mesélt tapasztalatairól.

Nem is teljesített rosszul: 142 megtett körrel ő volt a második legszorgalmasabb pilóta az FIA mogyoródi tesztjének második napján. Legjobb köridejét az utolsó órában futotta ultralágy gumikon - ez pedig a negyedik pozícióra volt elegendő.

„Fantasztikus érzés volt számomra, hogy beülhettem az R.S.17-be, és remek látni a sok szurkolót a pályán, nekik is köszönet jár” - kezdte mondandóját Kubica.

 kubica-renault-hungaroring-teszt-2017



A 31 éves versenyző elmondta, miért tartja hasznosnak a mostani tesztet: „Hihetetlen utat tettem meg eddig a pontig, ahol sok kérdést sikerült megválaszolnom magamnak. Rengeteget tanultam az új generációs autókról. Ez fontos is, mert igen nagy különbség van az új autók, és azon versenygépek között, amit én vezettem a múltban.”

„Az autó egyértelműen szélesebb, mint régebben. Meg tudtam csinálni a csapat orvosi programját, és úgy gondolom, fejlődtem is közben” - tett észrevételeket a különbségekről a Renault-ot vezető lengyel.

„Az R.S.17-esről és a 2017-es gumikról is sokat tanultam. A mai nap után még túl korai lenne megmondani, mi lenne a következő lépés. Hatalmas köszönettel tartozom a Renault F1-es csapatának, hogy lehetővé tették számomra ezt a tesztet” - zárta gondolatait a lengyel pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: