DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Erről álmodtam a sivár tavalyi év végén

Sebastian Vettel és a Ferrari 2016-ban nem tudott futamot nyerni, idén azonban féltávnál vezeti a világbajnokságot. Most azonban úgy szerepel, amiről tavaly csak álmodott, ám tudja, a munka még nincs elvégezve.

A négyszeres világbajnok német pilóta világbajnoki éllovasként kezdheti meg hosszú augusztusi szabadságát, de tudja, hogy még csak félmunkát végzett, az előtte álló hónapok sem lesznek könnyebbek. Ám azt is érzi, idén végre megnyerheti a világbajnokságot, bár nagyon nehéz dolga lesz a Mercedesek ellen.

Vettel nem valószínű, hogy a jövője miatt fog idegeskedni a vakáció alatt. Év végén lejár jelenlegi szerződése a Ferrarinál, de a magyarországi győzelmét követően is minden válasza arra enged következtetni, amire sokan számítanak is, hogy Maranellóban marad és újabb kontraktust ír alá a vörösökkel. Olasz források szerint Sebastian Vettel mellett Kimi Raikkönen is marad a Scuderiánál, ezt szeptemberben, az Olasz Nagydíj hétvégéje alatt jelentik majd be hivatalosan.

Vettel győzelemmel mehet pihenőre, nem rossz ómen


Vettel eddig a 11 futamból négyet nyert meg, messze a legjobb szezonja eddig a Ferrarival és Ausztrália óta megszakítás nélkül vezeti a világbajnokságot, jelenleg éppen 14 ponttal Lewis Hamilton előtt, aki Kína után még holtversenyben állt a némettel, utána azonban folyamatosan a négyszeres világbajnok vezetett. Kilenc futam van még hátra az idényből, de Vettelnek nem kell aggódnia csapaton belül sem, a Ferrarinál láthatóan első számú pilóta idén.

„Hogy őszinte legyek, erről álmodom. Győzni akarok, úgyhogy ilyenkor tényleg ott van az ember, ahol szeretne. A gyenge 2016-os év után ez volt az álmom. Most az a küldetésünk, hogy visszakerüljünk a csúcsra, így tényleg jó idényünk van eddig, az eddigi legjobb az itt töltött két és fél évből” – dicsérte szezonját Sebastian Vettel.

„A tél folyamán nem csináltunk csinnadrattát, csendben dolgoztunk, boldog is voltam emiatt, hogy csak keményen dolgoztunk, de megtartottuk magunknak a véleményünket. Egészen nagyszerű autónk született. Most kicsit újra kell tölteni az akkukat, jókor jön a szünet, nehéz szezont futunk eddig. Végre a családdal tölthetünk egy kis időt, feltöltődünk és újjászületve térünk vissza. Őszintén hiszem, hogy idén megnyerhetjük a világbajnokságot, de mindenkitől 100%-os teljesítmény kell hozzá, hogy sikerüljön” – tekintett előre a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: