DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megbeszélték a dolgot a Red Bullnál, Verstappen bocsánatot kért

Christian Horner szerint fontos, hogy két pilótája egymás szemébe nézzen - Ricciardo nagyon feldúlt volt, de elfogadta Verstappen bocsánatkérését.

Már a Magyar Nagydíj legelején elromlott a Red Bull versenye, hiszen Max Verstappen kiütötte csapattársát, Daniel Ricciardót, amelyért a holland ráadásul kapott egy tízmásodperces büntetést is. Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke viszont túl szigorúnak érzi utóbbi ítéletet.

"Szerintem túlságosan is buzgók voltak, főleg ha emlékszünk még Bottas barcelonai esetére" - utalt Horner arra, amikor a finn mercedeses kiütötte Verstappent és Kimi Raikkönent is a Spanyol Nagydíjon. "Beszéltünk arról, hogy történhetnek versenybalesetek és én ezt éppen egy versenybalesetnek láttam."

verstappen-redbull-hungaroring



Az eset után Ricciardo természetesen rendkívül feldúlt volt, de Horner szerint két, egyébként jó viszonyban lévő pilótája rendezte a nézeteltérést. "Igen, Max hibázott, bocsánatot kért a csapattársától, Daniel ezt elfogadta és kész, ennyi történt. Igazság szerint szerencsések vagyunk, hogy az elmúlt tizenkét hónap során ritkán rajtoltak egymás mellől, így nem értek össze korábban. A cél persze nem ez volt" - magyarázta.

"Amikor leveszed a sisakot és kiesel a versenyből, nem lehet egy 'hoppá'-val elintézni. Nagyon feldúlt volt, de egy óra alatt megnyugodott és normálissá vált a helyzet. Rendkívül fontos, hogy a pilóták megbeszéljék ezt egymással, méghozzá személyesen, bele kell nézniük egymás szemébe, egy üzenet vagy egy telefonhívás nem ugyanaz" - tette még hozzá Ricciardo kifakadásával kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: