DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel Raikkönennek mondott köszönetet

Az izgalmas Magyar Nagydíj leintése után Sebastian Vettel Kimi Raikkönennek mondott köszönetet a védelmezésért, csapattársa a szurkolókat méltatta, Bottas pedig Hamilton gesztusát ismerte el.

„Nagyon boldog vagyok, rettentően nehéz verseny volt, bár kívülről lehet, hogy nem tűnt annak. Valami a biztonsági autós fázis után 3-4 körrel tönkrement, a kormányom folyamatosan balra állt és aztán egyre rosszabb lett. Kerülnöm kellett a rázóköveket, próbáltam kímélni az autót, nem volt könnyű. Kiminek meg kell köszönnöm, szívességet tett, gyorsabb lehetett volna nálam ekkor. A végén egy kicsit visszajött a kocsi teljesítménye, de csak kicsi előnyöm volt, végig összpontosítanom kellett az egész futam alatt. Köszönöm a közönség támogatását is, egyvalaki különösen megmaradt, a sikánnál egy ember minden körben felmutatta nekem a hüvelykujját. Nem tudom, pontosan mi lehetett a gond az autóval, de már nem is számít, megnyertük a versenyt vele. A jobbra kormányzás még rendben volt, de balra nem igazán és nem is tudtam hozzászokni, mivel folyamatosan változott a helyzet. Köszönöm a csapatnak, kiváló futam volt” – nyilatkozta a verseny után a győztes, Sebastian Vettel.

„Örülök, hogy ekkora szurkolói támogatást kapok, sajnos győzelemmel nem tudtam őket megörvendeztetni, de a Ferrarinak megint megvan az 1-2. Jó volt ma az autóm, a tegnapi hibám sokba került az időmérőn. Ma csak követtem Sebastiant, nem volt a legkellemesebb dolog, amikor már lelassultunk, nyerni szerettem volna, de a csapatnak a lehető legjobb eredményt sikerült elérnie. Nyolcadszor állok dobogón itt a Hungaroringen, ebből hat második hely volt. Nehéz ezen a pályán előzni, nem vagyok maradéktalanul elégedett, de a szurkolók boldogok és ez a lényeg” – folytatta így a második helyezett Kimi Raikkönen.

A Ferrari kettős győzelmet aratott annak ellenére, hogy Vettel autója meghibásodott


„A végén megnőtt a különbség köztem és Lewis között, így kicsit aggódni kezdtem, hogy meglesz-e a harmadik hely. Meg kell köszönnöm Lewisnak, hogy betartotta az ígéretét és visszaengedett maga elé, igaz, előtte én adtam meg neki az esélyt arra, hogy megelőzze a Ferrarikat. Köszönöm a rengeteg szurkolónak a biztatást, isteni itt vezetni, ahol ennyi finn zászlót látok a pálya mellett. A végén kicsit aggódtam, hogy visszakapom-e a harmadik helyet, de végül megtörtént” – ismerte el csapattársa gesztusát a dobogó alsó fokára álló Valtteri Bottas.

Vettel 14 pontos előnnyel mehet nyári szünetre (a hungaroringi tesztet követően), ennyivel vezet ugyanis Lewis Hamilton előtt, aki előtt le a kalappal, mivel ígéretéhez híven valóban lemondott harmadik helyezéséről és visszaengedte maga elé csapattársát, (a húsz körrel korábban őt elengedő) Valtteri Bottast az utolsó kanyarban, mivel nem sikerült elkapnia a Ferrarikat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: