DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen magára vállalta a felelősséget

A két Red Bull-pilóta ütközése szolgáltatta az F1-es Magyar Nagydíj legnagyobb incidensét - Daniel Ricciardo szerint csapattársa amatőr módon viselkedett, a holland azonban úgy látja, versenybaleset történt.

Három kanyar. Mindössze ennyi ideig tartott a 2014-es győztes Daniel Ricciardo Magyar Nagydíja, aki a kettes kanyarban csapattársával ütközött, majd megpördült, de végül megsérült jobb oldali hűtője miatt kényszerült feladni a versenyt. Miután visszatért a bokszba, Ricciardo amatőrnek nevezte kollégáját, akit a versenybíróság tíz másodperces büntetéssel sújtott, és végül ötödik lett - a leintést követően ő is megosztotta gondolatait az első métereken történtekről.



„Elrontottam a versenyünket, főleg az övét” - nyilatkozta Verstappen. „Szerintem az egész az egyes kanyarban kezdődött: remekül sikerült rajtolnom, de utána leszorítottak a pályáról. Sebességet veszítettem a kettes kanyar felé, és mindketten megpróbáltunk mélyet fékezni, de előttem volt egy autó, és blokkoltak a kerekeim. Onnantól kezdve utas voltam. Próbáltam elkerülni az ütközést Daniellel, de már nem volt rá lehetőségem.”

 

„Nyilván soha nem áll szándékomban belemenni senkibe, főleg nem a csapattársamba. Nagyon jó a kapcsolatunk Daniellel, sokat viccelődünk egymással. Elnézést kértem tőle és a csapattól is, hiszen rengeteg pontot szerezhettünk volna. Mindenképpen szeretném személyesen rendezni a helyzetet Daniellel” - tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: