DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Nehéz lesz legyőzni a Ferrarit

Toto Wolff, a német alakulat csapatfőnöke nyilatkozott a vasárnapi elvárásokról. Az osztrák szakember rendkívül nehéznek látja a legnagyobb riválisuk átugrását.

A Ferrari ellentmondást nem tűrően nyerte meg szombaton az időmérő edzést. Sebastian Vettel mögül csapattársa, Kimi Raikkönen rajtolhat hátvédként a futamon. A Mercedes pilótái, Bottas-Hamilton sorrendben támadhatják a vörösök autóit, de a Hungaroringen nem egyszerű előzni - így nem lesz könnyű dolguk.

„Ez motorsport, tehát sok minden történhet a versenyen. Meglátjuk, milyen eredményt tudunk elérni” - kezdte nyilatkozatát a Mercedes csapatfőnöke.

 mercedes-ferrari-legyozes-2017-magyar-nagydij



Wolff emlékeiben még élénken él a Ferrari monacói szereplése: „Három nagy leszorítóerőt igénylő pálya van: Monaco, Budapest és Szingapúr. Már láttunk példát rá, hogy tudunk az ilyen jellegű helyszíneken szerepelni. Az autónkat szinte a gyors pályákra tervezték, a Ferrari pedig nagyon jó a csúszós és lassabb aszfaltcsíkokon. A szombat pozitívuma, hogy most már sokkal közelebb vagyunk az ilyen típusú pályákon hozzájuk.”

Az osztrák szakember elmondta, hol lát esélyt az előrelépésre: „A rajt egyértelműen jó lehetőség. Ha jó a kiugrás, a célegyenes 600 vagy 700 méteres, ahol van előzési lehetőség. Az egyes és a kettes kanyarban szintén van esélyünk az előrelépésre. De onnantól kezdve egy kicsit nehézkessé válik a dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: