DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kifizetődött a pilóták közötti tisztelet a Mercedesnél

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a csapat érdekeit tartotta szem előtt az F1-es Magyar Nagydíjon, melyért Toto Wolff szerint maximális tisztelet illeti őket.

Noha a két Mercedes lőtávolban autózott a Ferrarik mögött a Magyar Nagydíj nagy részében, végül nem tudták megállítani a vörös gépeket. Még annak ellenére sem, hogy előbb Valtteri Bottas, majd Lewis Hamilton is megpróbálta megelőzni Kimi Raikkönent, de egyiküknek sem sikerült. A finn kísérleteit követően maga elé engedte csapattársát, aki betartva a csapat kérését, az utolsó métereken visszaengedte maga elé Bottast, átadva neki a dobogós pozíciót.



„A mai nagyon nehéz nap volt a csapat számára, de megmutattuk, milyen értékek rejlenek bennünk” - nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója. „Először is, nem lehetünk elégedettek a harmadik és negyedik hellyel. Megpróbáltuk menteni a menthetőt a Ferrari mögött, de egyben szerencsések voltunk, hogy a Red Bullok kiütötték magukat az első körben. Mindenképpen pozitívum, hogy kevés pontot veszítettünk a Ferrarihoz képest egy olyan versenyen, ahol náluk volt az előny. Szintén örülünk neki, hogy a csapat hozzáállása kifizetődött, hiszen láthattuk, micsoda tisztelet van Lewis és Valtteri között.”

„Először is, Valtteri elengedte csapattársát, hogy nyomást helyezzen a Ferrarikra, és Raikkönenre, Lewis pedig az utolsó kanyarban úgy adta vissza a pozíciót, hogy nem veszített helyet Max Verstappenhez képest. Ezek az értékek azok, melyek hat világbajnoki címhez segítettek hozzá minket, és hosszú távon még több győzelemben fog kifizetődni - még akkor is, ha nehéz döntés volt. De tartjuk magunkat az elveinkhez és szavunkhoz.”

„További problémát jelentett számunkra, hogy hibát fedeztünk fel a rádiókommunikációban, amely a garázsban elérhető adatokat is korlátozta. A probléma Lewis autóján merült fel, és talán befolyásolta a verseny végkimenetelét, hiszen másképp dolgozhattuk volna ki a stratégiánkat. Most azonban van időnk arra, hogy egy lépéssel hátrébbról szemléljük az eseményeket, hogy feltöltekezzünk, és hogy megújult energiával vágjunk bele a szezon második felébe. Még minden nyitott mindkét bajnokságban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: