DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenbergnek még van tartaléka - a Renault a negyedik erő már?

Nico Hülkenberg nem tarthatta meg a hetedik rajtkockát öthelyes rajtbüntetése miatt, ám vasárnapra megvan a titkos fegyvere, amiben bízik, hogy így is sok pontot szerezzen.

A német versenyző egész hétvégén nagyon versenyképes a gyári Renault-val, remekül sikerültek a beállítások és a jelek szerint a francia istálló fejlesztései itt is beválnak, ahogy a Brit Nagydíjon két héttel ezelőtt. Most sajnálhatja igazán a váltócsere miatti rajtbüntetését, de Hülkenberg így is pozitívan látja esélyeit.

„Nagyon elégedett vagyok a versenyautó teljesítményével, egész hétvégén jó érzés vezetni. Remekül megtaláltuk a beállításokat, az egyensúly szinte tökéletes, ezt az időmérőn meg is tudtam mutatni. Természetesen a váltócsere messze nem ideális dolog, de néha megtörténik az emberrel az ilyesmi” – kezdte elemzését Nico Hülkenberg.

Nico Hülkenberg jó lóra tett a Renault-val


„Nem volt más lehetőségünk, ki kellett cserélni a váltót. A hosszú etapok kifejezetten biztatóan sikerültek pénteken, ez jó esélyeket tartogat a versenyre, igencsak erős az autónk, így arra számítok, hogy a versenyen több pozíciót is előrejöhetek” – tekintett előre a rutinos német pilóta.

Hülkenberg Silverstone-ban a hatodik legjobb időt futotta a kvalifikáción, hátránya 2,2 másodperc volt (ne feledjük, Ricciardo autója meghibásodása miatt nem juthatott tovább a Q1-ből sem), a Hungaroringen a hetedik legjobb lett az időmérőn, 1,1 másodperc lemaradással. A magyar pályán kevésbé számítanak a lóerők, többek között ezért is lett látványosan kisebb a Ferrari-Mercedes páros mögött a riválisok hátránya. Tekinthetünk lassacskán a Renault-ra mint negyedik erő?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: