DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ekkor dönthet a motorokról a McLaren

A wokingi F1-es alakulat versenyigazgatója elmondta, hogy mikorra tervezik a döntést a 2018-as erőforrásokról - azonban az idő fogytán, opcióból pedig egyre kevesebb van.

A McLaren élő szerződéssel rendelkezik a Hondával 2018-ra, ám az utóbbi hetekben folyamatosan arról beszéltek a paddockban, hogy a felek szakítanak egymással. Ennek egyik első jele volt, hogy a Sauber megszerezte magának a japánok erőforrásait, azonban a Magyar Nagydíj hétvégéjén a svájci alakulat kihátrált a megállapodásból.



Nos, a korábban szóba jött Mercedes egyértelművé tette, hogy nem fognak motorokat szállítani a McLarennek, és hasonlóan cselekedett a korábbi nagy rivális Ferrari is. A gárda egyelőre - akárcsak a Honda - mérlegeli a lehetőségeit, amikor azonban arról kérdezték Eric Boulliert, hogy mikorra várható végső döntés, így válaszolt: „Technikai szempontból 12 hét alatt lehet motorgyártót váltani” - idézte a franciát a Motorsport. „Ezt bármikor megváltoztathatod három hónappal a szezon kezdete előtt. Ha egy alapot szeretnél tervezni az erőforrás köré, azt már szeptemberben el kell kezdened.”

Fernando Alonso úgy nyilatkozott, hogy éppen az első őszi hónapban fog dönteni jövőjéről, egyúttal gyors megoldást szeretne a motorkérdésre. „Semmi kétség afelől, hogy szeretnénk folytatni a McLarennel” - mondta Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es vezére. „Szerintem egyre jobban teljesítenek.”

A McLaren-Honda a Hungaroringen első ízben juttatta be a top 10 közé mindkét autóját a szombati kvalifikáción.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: