DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonsót meglepte, hogy övé a leggyorsabb kör

Fernando Alonso kihozta a maximumot a futamból és a 6.helyen célba érve értékes pontokat szerzett a McLaren-Hondának. Óriási meglepetésre azonban a futam leggyorsabb körét is megfutotta, sőt kedvenc kempingszékébe is beleült.

A McLaren-Honda idei pocsék szezonját végre egy üde színfolt is gazdagítja, kettős pontszerzést könyvelhetnek el a wokingiak Magyarországon Alonso 6. és Vandoorne 10. helyével, ráadásul a most megszerzett kilenc egységgel a Saubert maguk mögé utasították a gyártók versenyében. Eddig ugyanis csak az utolsó helyen állt a McLaren, így már kilencedik. A kétszeres világbajnok spanyol természetesen nem repes így sem az örömtől, de a Magyar Nagydíjjal elégedett.

„Úgy gondoltuk előzetesen, hogy a hetedik-nyolcadik hely lehet a maximum, amit elérhetünk, Ricciardo kiesésével meglett a hatodik helyezés. Megszereztük a lehetőségeinkhez mérten legjobb helyezést, előrébb semmi esetre sem kerülhettünk volna” – ismerte el elégedettséggel a hangjában Fernando Alonso.

Fernando Alonso mérlege egy 6. hely és a futam leggyorsabb köre


„Tudjuk, hogy 3-4 ilyen hétvégénk van az évben, ahol versenyképesek vagyunk, ezeknél ki kell hoznunk a maximumot a kocsiból. Szerencsére nem hibáztunk, az első perctől kezdve jól mentek a dolgok és kiaknáztuk a maximumot a lehetőségeinkből. A leggyorsabb kör? Elfogadjuk, köszönjük, nekem kicsit meglepő volt, de örülök neki” – elemezte a helyzetet a kétszeres világbajnok spanyol versenyző.

Alonso védjegyévé vált a kempingszék

A McLaren-Honda ezzel messze legjobb eredményét érte el 2017-ben, bár arra előre számítani lehetett, hogy a magyar pálya vonalvezetése kedvez a gyenge motorral, de jó aerodinamikával rendelkező versenyautónak. Ami ígéretes, hogy egy újabb futamot teljesített mindkét McLaren úgy, hogy nem hibásodott meg a Honda. Slusszpoénként Alonso az eredményhirdetés közben kiült egy kempingszékbe a róla mintázott és már védjegyévé vált rajzhoz, újabb óriási ovációt előcsalva ezzel a közönségből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: