DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo ma sem ismert rá az autóra

Nem hatodik rajthelyben bízott a pénteki leggyorsabb Ricciardo: az ausztrál frusztrált, de biztos benne, hogy meg tudja verni a rajtrácson előle indulókat a Hungaroringen.

Pénteken még úgy tűnt, a Magyar Nagydíj 2014-es futamgyőztese, Daniel Ricciardo nagy hétvégéje lehet a mostani: az ausztrál rá sem ismert a Red Bull fejlesztéseket kapó autójára, B-verzióhoz hasonlította azt, amely új szint az elődhöz képest – legalábbis akkor, ha az előny nem csupán péntekre érvényes.



Szombaton azonban nyoma sem volt Ricciardo fölényes tempójának, a harmadik szabadedzés felét elveszítette műszaki hiba miatt, a kvalifikáción pedig mindössze hatodik lett, kikapott csapattársától, az edzésnapon még jelentősen lassabb Max Verstappentől is. A tegnapi mosoly lehervadt Ricciardo arcáról:

„Időt veszítettünk délelőtt, innen pedig nehéz volt visszajönni” – nyilatkozta az időmérő edzés után. „A délutáni Q1-et egy egészen más autóval kezdtük, mint a tegnapi, ez pedig nem igazán vált be. De ez így működik, a motorsport frusztráló is tud lenni.”

A reményteljes szabadedzések ellenére a Red Bull a megszokott helyen találja magát, az ötödik-hatodik pozícióban. Ricciardo mégis bízik benne, hogy a versenytempóban érződik az előrelépés: „Határozottan hiszek abban, hogy előre léphetek. Hatodik vagyok, míg tegnap úgy tűnt, első sorban végezhetek, vagy legalábbis az első két sorban. A vezető csoport végére kerültünk, ami frusztráló, de képesek leszünk előbbre kerülni holnap” – fejtegetett optimistán az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: