DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Íme a 2018-as tesztek időpontjai

Tizenkét tesztnap – szezon előtt nyolc, közben négy – áll a mezőny rendelkezésére jövőre is, szinte mindegyik Barcelonában, leszámítva a hungaroringi gyakorlást.

Az Autosport lap jóvoltából már múlt héten megtudhattuk, hogy 2018-ban, akárcsak idén, újra kétnapos teszt követi a Magyar Nagydíjat – a másik helyszín változik, Bahrein helyett a spanyol futam után marad tesztelni a mezőny. A szakújság arról is beszámolt, hogy az év eleji két próba helyszíne marad Barcelona, amely így négy tesztből háromnak ad otthont jövőre.



A pontos időpontok azonban csak most láttak napvilágot. Akárcsak idén, a tesztidőszak későn, február utolsó napjaiban indul. A két négynapos gyakorlás egymást követő heteken zajlik, aztán két hét múlva, március 25-én kezdődik a szezon az Ausztrál Nagydíjjal.

A csapatok döntő többsége egyértett abban, hogy Barcelona megfelelő helyszín a szezonra nézve reprezentatív adatok gyűjtésére, az évnek ebben a szakaszában az időjárás is megfelelő Spanyolországban. Egy csapat szerette volna, hogy egyik tesztet a visszatérő Francia Nagydíj helyszínén, a Paul Ricardon tartsák, de nem talált támogatásra.

A 2018-as tesztek:

Február 26.–március 1. 

Barcelona

Március 6–9. 

Barcelona

Május 15–16. 

Barcelona

Július 31.–augusztus 1. 

Hungaroring

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: