DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Exkluzív: Ferrari-szívhez Ferrari-pilóta dukál a Saubernek

Ferrari-erőforráshoz Ferrari-pilótát! A formula.hu információi szerint a Hondát kikosarazó Sauber ezt a receptet követi, ám előreláthatólag nem azt a versenyzőt választják majd, akire a közvélemény számít…

Ami biztos: a Sauber tulajdonosa, a Longbow Finances versenyképes, jó hajtásláncot szeretett volna, ezért kötöttek útilaput a Honda talpára már azelőtt, hogy az együttműködés elkezdődött volna, s ezért hosszabbítottak szerződést a Ferrarival, a vörösöktől ráadásul jövőre az aktuális (idén az előző évit használják) motort kapják majd meg. Ez nyilvánvalóan drága, de a tarifa csökkentésének megvan a módja: a Forma-1-ben az egyik leggyakoribb eszköz erre a pilótaülés felkínálása, amely kedvező esetben jól is elsülhet.

Információink szerint az új csapatfőnök, a gárda rendbetételével megbízott Fred Vasseur is erre alapoz, ráadásul a lehetőség is adott. Marcus Ericsson helye megkérdőjelezhetetlen, mivel a tulajdonos Longbow Finances gyakorlatilag a svéd pilóta hátországa, Pascal Wehrlein viszont most már nem illik a képbe: a német a Mercedes patronáltja, tehetséges is, de úgy tudjuk, hogy ez kevés lesz a túléléshez az új felállásban...



Ki veheti át a helyét? A Ferrari kegyeltjei között Antonio Giovinazzi foglalja el a legelőkelőbb helyet, de a sikeres idei debütálás óta az olasz semmi mást nem tesz, csak rombolja a reputációját. Ausztráliában Wehrlein helyén remekelt, majd Kínában amatőr hibát vétve bukott és nem villog mostanában a Haasnál sem, ahol a pénteki edzéseken számítanak rá: olyannyira nem, hogy a Magyar Nagydíj pénteki első edzésén is csúnyán lezúzta Kevin Magnussen autóját.

Úgy tudjuk, hogy az olasz helyett Vasseurék a Forma-2 monacói fenegyerekét, az idei évet a betétszériában domináló Charles Leclerc-re hajtanak, aki szintén a Ferrari akademistája. Ha figyelembe vesszük, hogy az új Sauber-főnök üzlettársa Leclerc menedzsere, Nicolas Todt (együtt működtetik az ART Grand Prix nevű istállót, amely a juniorkategóriák egyik álomcsapata), akkor nyilvánvaló válik, hogy nagyon jó esély az esély arra, hogy Wehrlein helyén Leclerc ül majd 2018-ban.

„Erről most még túlságosan korai lenne beszélni, a Ferrari-szerződést is csak csütörtökön írtuk alá. Ennek ugyan nincs köze a versenyzőkhöz, de biztosan fogunk beszélni erről is a következő néhány hétben” – mondta a Hungaroringen Vasseur, aki köztudottan nagyra értékeli az F2-es listavezető Leclerc-ket, aki egyébként a néhai Jules Bianchi keresztfia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: