DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso már bármilyen ajánlatra nyitott

A továbbra is harmadik vb-címét hajszoló spanyol szerint sok változásra van szükség, hogy a McLarennél maradjon, de az sem kizárt, hogy az F1-ből is távozik. Az sem kérdés, mi az idei év fénypontja.

Fernando Alonso már több mint egy évtizede, egész pontosan 2006-ban volt utoljára világbajnok, azóta a Renault-val, a Ferrarival és a McLarennel is megpróbálta megszerezni a hőn áhított harmadik vb-címét. A wokingiaknál már harmadik éve kell vért izzadnia a pontszerzéséért, s nagyon úgy tűnik, hogy a spanyolnál kezd betelni a pohár: szeptemberig adott időt a csapatnak, hogy bizonyítsa, jövőre képesek lesznek a győzelmekre. Márpedig mivel egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a McLaren 2018-ban is a Honda partnere lesz, elképzelhető, hogy Alonso kénytelen lesz távozni egy másik istállóhoz – vagy akár egy másik sorozatba:

alonso-mclaren-hungaroring-2017-1



„Az IndyCar is egy lehetőség” – erősítette meg egy erre vonatkozó kérdés kapcsán Alonso, akinek szavait a PlanetF1.com szakoldal idézi. „Mindig is mondtam, hogy nyitott vagyok bármire a jövőmet illetően. Az elsődleges célom továbbra is a Formula-1 és a harmadik világbajnoki cím, és nyitott vagyok bármely csapat ajánlatára, amellyel képes lehetek ezt elérni.”

„Viszont nyitott vagyok más sorozatok iránt is, ha ez nem lehetséges jövőre, szóval meglátjuk, mi történik egy-másfél hónap múlva. Nyerni szeretnék jövőre, ehhez azonban rengeteg változásra van itt szükség. Ha ezek megtörténnek, akkor van rá esély, hogy itt maradok, de ezt szeptemberben fogom átgondolni.”

Amikor arról kérdezték, hogy volt-e eddig bármi pozitívum a 2017-es szezonban, a spanyol versenyző nem sokat gondolkodott azon, melyik pillanatot tudná kiemelni ilyen szempontból: „Igen, az Indy500. Az F1-ben arra számítottunk, hogy sokkal versenyképesebbek leszünk, de közelében sem vagyunk a várakozásainknak. Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban javítsunk a helyzetünkön, de egyértelmű, hogy nincs könnyű dolgunk” – fogalmazott Alonso, aki egyébként a hungaroringi hétvégét biztatóan kezdte, s jó esélyt lát a pontszerzésre a Magyar Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: