DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton is a fejvédelmet támogatja

A Mercedes F1-es világbajnoka is tudja, hogy nem szép a halo, de ő a nagyobb biztonság mellett áll - ha ez segít, akkor igenis vezessék be, méghozzá a kisebb kategóriákban is.

A csütörtöki hungaroringi sajtótájékoztató vezető témája a 2018-ban bevezetésre kerülő halo volt, amelyről határozott véleményt fejtett ki Sebastian Vettel, Fernando Alonso és a mezőny többi része - csak éppen a pilóták két táborra szakadtak ebben a témában. Természetesen Lewis Hamilton sem kerülhette el a kérdést.

"Beszéltünk már egy ideje erről a dologról, tudtuk, hogy jönni fog. Amikor bemutatták, 17%-os védelemnövekedésről volt szó, erre pedig elég nehéz nemet mondani. Persze az egyértelmű, hogy nem néz ki jól, erről is beszéltünk már" - reagált a halóval kapcsolatos felvetésekre Hamilton.

hamilton-spanyol



"Ott van még az is, hogy ezzel emelkedni fog az autók súlya, holott már így is túl nehezek. Ezekkel a kis fékekkel kell megállítanunk a nehéz autót, szóval remélem, hogy csökkentenek a súlyokon annyit, hogy amint ez felkerül, ne legyenek nehezebbek az autók és ne legyen nehezebb megállni" - magyarázta a brit.

"Szerintem egyébként a zárt pilótafülkék felé megyünk, az jobban nézne ki, a neten sok szép koncepciót látni ezekkel kapcsolatban. Összességében mindannyian teszteltük már a halót, nem hiszem, hogy az FIA véleménye megváltozik."

Hamilton az alacsonyabb kategóriákról is beszélt, amelyekben 2019-ben vezetik majd be a fejvédő eszközt. "Ha a már megtörtént esetekre gondolunk, amikor a pilóták fejsérülést szenvedtek, őrület, hogy milyen sebezhetőek voltak. A fejünk talán a legértékésebb része a testünknek és ki van téve ezeknek, szóval bármit tehetünk az ügyben, nem mehetünk azzal szembe. Az F1-nek előre kell lépnie ebben és remélem, hogy a kisebb kategóriákban is bevezetik, mert a fiatal srácoknak is szükségük van védelemre."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: