DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Élő cikkek

Így zajlott a Magyar Nagydíj első szabadedzése

Pályán a csapatok, az idő jó, kövesd velünk a Magyar Nagydíj első gyakorlását szöveges közvetítésünkben - kezdődik az F1-es hétvége a Hungaroringen!

Itt van Palmer szomorú, edzést lezáró pillanata:

 

Vége az első szabadedzésnek! Ricciardo az élen Raikkönen és Hamilton előtt - ebből remek hétvége lehet.

Palmer az utolsó pillanatban megtörte a Renault - néhány másodperccel a vége előtt elsokallt a Mansellben, kapott egy defektet, a kerékvető pedig leszakította az első szárnyát.

Grosjean szenvedése nem szűnik...

 

Most már hosszabb etapokat teljesítenek a versenyzők, Ricciardónak pedig azt mondta a csapata, hogy körönként hat tizedmásodperccel gyorsabb a Mercedeseknél - érik a meglepetés?

Íme a végsebességek toplistája:

 

Aztán a finn megunta, kijött és bebombázott egy második időt, megelőzte a Mercedeseket! 1:18,720 a ferraris ideje.

Raikkönen közben nyugodtan figyeli az eseményeket a boxból:

 

Ricciardo az élen! A Red Bull nagyot szólhat hétvégén, 1:18,5 alatt az ausztrál!

Fél óra van még hátra, Ricciardo feltette a szuperlágyakat és megelőzte Bottast, feljött másodiknak - nagyon érzi a trükkös körülményeket az ausztrál.

Hamilton közben javít, 1:19,0, egyre gyorsabbak a Mercedesek.

Bottas már 1:19,2-nél jár, továbbra is nagy formában van a finn mercedeses.

 

Közben eltelt az edzés fele, Bottas és Hamilton az első két helyen, mögöttük szintén 1:20 alatti idővel Daniel Ricciardo a harmadik - ebben az az érdekesség, hogy ő ezt lágy gumival hozta, a többiek szuperlágyat használnak. A további sorrend: Raikkönen, Verstappen, Vettel, Alonso, Massa, Vandoorne, Hülkenberg.

Sok pilóta szenved a széllel, főleg a gyorsabb részeken okoz ez problémát - több megcsúszás, megpördülés történt már ebből. 

Van szórás eddig:

 

Így állunk jelenleg:

 

Mentik az olasz autóját, áll az edzés:

gio_1

PIROS ZÁSZLÓ! Giovinazzi csapta oda rendesen a Haast, Kevin Magnussen kicsit sem boldog ettől...

Nagyot ugrunk közben előre, Bottas futott egy 1:19,451-et, Hamilton is felugrik mellé másodiknak.

Fél óra elteltével már bőven a tavalyi első edzésen látott idők alatt vagyunk, Bottas 1:20,053-mal áll az élen, Raikkönen csak 25 ezredmásodperccel van lemaradva tőle - mögöttük Vettel, Verstappen, Alonso, Hamilton, Ricciardo, Vandoorne, Massa és Palmer az első tíz.

Grosjean is kicsúszik, megint az autó hátuljára panaszkodik - Vandoorne közben azt mondja, hogy leállt a motor, azért pördült meg.

Megvan az első probléma: Stoffel Vandoorne a pálya szélén a kettes kanyarban - kicsúszott, de végül sikerült újraindítani az autót és folytatja az edzést.

Valtteri Bottas autóját közben kézzel kellett kisegíteni a boxból...

 

Így alakult a tavalyi Magyar Nagydíj első szabadedzése - érdemes lesz összehasonlítani a köridőket:

 

Két olyan pilóta kap szerepet az első edzésen, aki nem stabil tagja a mezőnynek: Alfonso Celis Esteban Ocont váltotta a Force Indiánál, Antonio Giovinazzi pedig Kevin Magnussen helyét foglalta el a Saubernél. 

Köszöntjük olvasóinkat! Elkezdődött az első edzés, az autók rögtön kint is vannak a pályán - Hamilton és Ricciardo is köztük van.