DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Egy szerencsés kiugrás dönthet a győzelemről vagy vereségről

A Ferrari továbbra is képes a győzelemre, amely sokszor apróságokon múlhat: Sebastian Vettel példaként az Osztrák Nagydíjat hozta fel – továbbra sem emésztette meg Bottas villámrajtját.

A világbajnokságot egyetlen pont különbséggel vezető Sebastian Vettel úgy véli, a Mercedes előnye a kvalifikációkban rejlik – számításai szerint feltekert motorral 0,3-0,6 másodpercet nyer körönként a rivális csapat, amire a Ferrari nem képes. A jobb rajthelyről azután könnyebb megnyerni a futamot, a Ferrari erős versenytempója néha nem elég, ha eleve hátrányból kezdenek.

„Dolgozunk az időmérős előnyük ellensúlyozásán. Nem kell hozzá nagy ész, hogy ha autók vannak előtted az első körben vagy kanyarban, másként fest a verseny képe. Tudjuk, hol kell megfogni őket, de nem olyan könnyű a dolog” – idézi az ESPN Vettel nyilatkozatát. A német idén csupán egyszer indult pole-pozícióból, míg Lewis Hamilton hatszor.



A kiélezett helyzetről néha nüanszok dönthetnek, fejtette ki Vettel, akinek rögtön az Osztrák Nagydíj villant eszébe: „Attól függ, milyen napot fogsz ki. Ausztriában 0,6 másodperccel maradtunk le a győzelemről. Lehet vitatkozni azon, hogy Valtteri nagyon szerencsés volt-e a kiugrásával a rajtnál. Így mennek a dolgok. Ha másként alakulnak, te nyersz, és mindent üdének látsz. Ha nem, ahogy Silverstone-ban, mindenki hatalmas csalódásról és katasztrófáról beszél. Nem veszíteni vagyunk itt. Én utálok veszíteni, ezért tennünk kell arról, hogy legközelebb nyerünk.”

„Nagyon jó munkát végzünk idén, az autó nagyszerű, a legutóbbi versenyen is fantasztikusan működött, habár kétségkívül nem volt elég gyors” – dicsérte a Ferrarit Vettel, hangsúlyozva, hogy csapata fejlődött legtöbbet 2016-hoz képest. „Elismerés jár az egész csapatnak, mivel nem szabad elfelejteni, honnan jutottunk idáig. Mi tettük a legnagyobb lépést mindegyik csapat közül. A Red Bull igencsak hangoztatta, mennyire jók lesznek ebben a szezonban, de látjuk, hogy továbbra sem ért oda.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: