DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez számára mumus a Hungaroring - ez most változik?

A Force India mexikói F1-es pilótája szerint a magyar pálya az utóbbi időben nem volt kegyes hozzá, de itt az idő, hogy ez megváltozott - az autójukat nálunk is erősnek érzi.

Kis túlzással (vagy túlzás nélkül?) mumusnak számít a Hungaroring Sergio Perez számára, hiszen a Force India mexikói pilótája eddig egyetlen egyszer fért be a legjobb tíz közé a Magyar Nagydíjon - annak is már négy éve, még a McLaren színeiben érte el ezt a jó eredményt. Pedig Perez alapvetően nagyon kiegyensúlyozott pontszerzőnek számít és utóbbit szeretné Magyarországon is bizonyítani.

"Mindig jó eredménnyel szeretnél elutazni a nyári szünetre, mert nagyon sok idő telik el, mire legközelebb beülhetsz az autóba, elég hosszú a várakozás. A Hungaroring az utóbbi időszakban valamiért nem volt túl kegyes hozzám, de itt az idő, hogy ez változzon" - nyilatkozta a hétvége felvezetéseként a mexikói versenyző.

perez-silverstone-2017



"Én azt gondolom, hogy gyorsan lehetünk majd Budapesten is, mivel idén minden típusú versenypályán gyorsan tudtunk lenni. Nem kell aggódnunk Magyarország miatt. A pálya vonalvezetése egy utcai helyszínre emlékeztet, de ha egyszer elkapja valaki a ritmust, akkor nagyon élvezetes itt vezetni. Előzni viszont nehéz, szóval jól kell teljesíteni az időmérőn, mert a pályán elfoglalt pozíció rendkívül fontos" - magyarázta Perez a Hungaroringről.

"A szezon első fele kielégítő volt, büszke vagyok a csapatra és arra a munkára, amit elvégeztünk azért, hogy fejlesszük az autót. Úgy érzem, hogy én is a legjobb formámat hozom, jól vezetek. Nagy reményeim vannak a folytatásra és úgy érzem, hogy megvan bennünk a potenciál az igazán kiugró eredményekhez" - tekintett előre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: