DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon kedvence a Hungaroring

A Force India F1-es pilótája nagyon kedveli a Magyar Nagydíj helyszínét, úgy érzi, hogy fekszik az ő stílusának, így jó eredményben bízik a hétvégén.

Remek teljesítményt nyújt eddig idén Esteban Ocon, a fiatal francia versenyző az első tíz futamból kilenc alkalommal pontszerzőként ért célba és a tabella nyolcadik helyét foglalja el - negyvenhárom egységet gyűjtött eddig, míg csapattársa, Sergio Perez ötvenkettőt. 

"Azt kell mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak, mióta csatlakoztam a csapathoz. Minden versennyel egyre erősebbnek érzem magam és úgy gondolom, hogy még több potenciál van bennünk a szezon második felére. A célom továbbra is egy dobogós hely, de fontosabb, hogy folyamatosan, stabilan szerezzük a pontokat, csapatként erre van szükségünk" - magyarázta Ocon.

 ocn-2017-silverstone



Hogy miért érez több potenciált magukban a nyári szünet utáni időszakra? Nos, a Hungaroring lesz az utolsó olyan pálya, ahol még nem ment F1-es autóval - tavaly éppen a szünet után, Spában mutatkozott be a királykategóriában a Manorral, így technikailag még csak most zárja le első szezonját. Ugyanakkor van már tapasztalata a magyar pályán az F3-ból és a GP3-ból.

"Nagyon kedvelem Budapestet és a Hungaroringet, ez a kedvenc pályám az egész versenynaptárban. Különleges hétvégém volt itt még az F3-ban, amikor két futamot nyertem és egyszer második lettem, majd a GP3-ban is szereztem itt dupla dobogót. Ezen a pályán nagyszerű érzés vezetni, amikor elkapod a ritmust, akkor nagyon jól támadhatod a rázóköveket, dobálhatod be az autót a kanyarokba. Ez a helyszín nagyon fekszik nekem és a stílusomnak."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: