DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egy csapat sem akar F1-es részvényt venni

De Chase Carey és a Liberty Media nincs elkeseredve, ajánlanak újabb lehetőséget a csapatok számára, mert ezt látják járható útnak a jövőre nézve.

Egyik fontos újításának tervezte a Liberty Media, hogy a Formula-1-es csapatok részvényeket vásárolhatnak az F1-ből, de a hathónapos határidő lejárt és az Autosport értesülései szerint egyetlen istálló sem vett részvényt. Chase Carey, a sorozat és a Liberty feje viszont nem aggódik, szerinte jó a kapcsolat a csapatokkal.

ferrari-williams-teszt



Carey arról beszélt, hogy aktívan dolgoztak az ügyön, mert ezt látják jövőképként és attól, hogy ez egyelőre nem jött össze, továbbra is tárgyalnak a csapatokkal. "Bár ennek a befektetésnek bezárult az ajtaja, továbbra is folytatunk együttműködési tárgyalásokat a Formula-1-es csapatokkal. Ezeknek a tárgyalásoknak még idő kell, de nagyra értékeljük, hogy a csapatok is fogékonyak azokra az ötletekre, amelyekkel a sportág hosszútávú jövőjét jobbá tehetjük" - nyilatkozta.

Carey azt is hozzátette: ajánlani fognak újabb lehetőséget a csapatoknak arra, hogy pénzt fektessenek a Formula-1-be, mert ez a sportág érdeke, az ő céljuk pedig az, hogy minél jobban működni az F1.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: