DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Force India a Red Bullt is elkapná

Vijay Mallya, a csapat tulajdonosa nyilatkozott az eddigi teljesítményükről, és az idei évi terveikről. Az istálló nem túl messzi céljai között szerepel az energiaitalos alakulat elkapása is.

A Force India jelenleg minden eddiginél kiegyensúlyozottabb évet tudhat eddig magáénak. 95 ponttal állnak a tabella negyedik pozíciójában, és mögöttük több mint öten egységre van lemaradva a 2016-os legnagyobb riválisuk: a Williams. A csapat tulajdonosa elmondta, hogy nem hátrébb, hanem még előrébb szeretnének kerülni.

Vijay Mallya nagyon boldog az eddigi eredmények miatt: „Már legalább kilenc dupla pontszerzéssel kellene rendelkeznünk, de a tízből nyolc sem rossz. Nagyon elégedett lehetek, hogy két ilyen versenyképes és jó pilótánk van. Nem is kívánhatnék többet: két autónk van rendszeresen a pontszerző helyeken. Ez az amire szükségünk van.”

„Már tíz futam alatt szereztünk 95 pontot, és ez még nem fordult elő a csapat történetében. 54-el vagyunk a Williams előtt, ők állnak hozzánk a legközelebb. Lassan kezdjük bebiztosítani a negyedik pozíciónkat” - folytatta az indiai üzletember a jelenlegi helyzettel.

 force-india-red-bullt-elkapna-2017



A csapat tulajdonosa Christian Hornerékkel is felvenné a versenyt: „Lássuk, milyen lehetőségeink lesznek a szezon második felében. Nem adjuk fel a Red Bull elkapását. Mindig jó, ha magasok a céljaink, mivel ezzel kihívásokat tudunk állítani magunk elé. Akár elérjük, akár nem, a negyedik pozíció egymást követő években remek eredmény.”

„Azt már az év elején is mondtam, hogy a 2017-es vadiúj autó, amit nem a tavalyi alapján építettünk, és muszáj lefoglalnunk magunkat a fejlesztésével. Biztosítanunk kell, hogy a program megfelelően működjön idén. Ez meg is történt és nem ért minket meglepetés” - zárta gondolatait Mallya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: