DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Villeneuve: Tényleg kitagadott a Williams

A kanadai elárulta, még Azerbajdzsán előtt kérte meg egykori csapata, ne látogassa őket többé – az ok Stroll volt. Villeneuve nem hagyta magát, és egy korábbi fotót akart levetetni a Williamsszel.

A Brit Nagydíjon írta meg a Formula-1-gyel foglalkozó sajtó, hogy a 40. évfordulóját ünneplő Williams motorhome-jában nem akarják látni Jacques Villeneuve-öt. A csapat utolsó világbajnoka – 1997 legjobbja – honfitársa, Lance Stroll kritizálása miatt lett kegyvesztett a grove-i alakulatnál, akit „minden idők legrosszabb újoncának” nevezett.

„Baku előtt tudatták velem, hogy többet nem látnak szívesen. Azt feleltem, hogy soha nem is ragaszkodtam hozzá” – ismerte el a La Repubblica lapnak Villeneuve, hogy valóban tiltólistára került. A kanadai hozzáfűzte: „Nem azért fizetnek, hogy segítsem a fiatal pilótákat, hanem azért, hogy elmondjam a véleményem.”



Villeneuve beszélt a Williamsszel való viszály egy újabb, eddig nem ismert nézeteltéréséről is. Stroll bakui dobogója után a Williams kitett egy posztot arról, hogy 16 év elteltével állt újra dobogóra kanadai versenyző. Az első kép 2001-ben készült Villeneuve-ről, aki ekkor már a BAR csapat tagja volt.

„Ez a kép eredetileg promóciós okokból készült a Lucky Strike-nak. Arra kértem őket, hogy vegyék le. Mi értelme van annak, hogy egyszer elégedetlenek velem, aztán egy tweettel ünnepelnek?” – mondta Villeneuve, akinek kérését nem teljesítette a Williams. A fotót megtaláltuk a csapat fiókján: 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: