DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel szerint a Ferrari továbbra is gyors - főleg a futamokon

A négyszeres F1-es világbajnok a Magyar Nagydíjtól mást vár, mint Silverstone-tól - szerinte nincsenek krízisben, bár az tény, hogy a Mercedes feljavult a szezon elejéhez képest.

A szezon első harmadában látott Ferrari-fölény eltűnni látszik az utóbbi futamokon, Sebastian Vettel is hátrányba került a Mercedesekkel szemben, ráadásul Silverstone-ban a defektnek köszönhetően a német pontelőnye is elfogyott Lewis Hamiltonnal szemben - kritikus futam lehet a nyári szünetet megelőző Magyar Nagydíj.

Vettel az olasz La Repubblicának beszélt a hétvégét megelőzően arról, hogy bajban van-e a Ferrari. "Én nem hinném. Az tény, hogy a Mercedes javult, de mi még mindig gyorsak vagyunk, különösen ami a vasárnapokat illeti. Szombatonként viszont túl nagy hátrányba kerülünk, mert amikor hátulról rajtolunk, nem mindig lehetséges a győzelem" - nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

vettel-silverstone-2017



Silverstone-ban egyértelmű hátrányban voltak a maranellóiak, de Vettel emiatt sem aggódik. "A kanyarokban jól viselkedik az autó és megvan az egyensúlya, a Copse-ban például 10 km/h-val voltunk a Mercedesek előtt. Talán egy kicsit hatékonyabb az aerodinamikájuk, ami idén többet számít, de alapvetően mi is ott vagyunk" - magyarázta.

Nagyon fontos lehet a Magyar Nagydíj, hiszen Vettel előnye eltűnt és mindenképpen lesz jelentősége annak, hogy Hamilton fordít-e a nyári szünet előtt, vagy a német növeli ismét a különbséget. "Nem tudom, hogy döntő jelentőségű lesz-e ez a futam, de másra számítok Silverstone-hoz képest" - tekintett előre Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: