DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Verstappen menedzsere figyelmeztette a Red Bullt

Noha a 19 éves holland pilóta még két szezont sem teljesített az energiaitalos alakulatnál, menedzsere úgy véli, hogy lassan ideje lenne nyerő autót biztosítaniuk védence számára.

Noha Carlos Sainzot hajlandó lenne elengedni a Toro Rossótól, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egyértelművé tette: Max Verstappen szerződése 2019-ig szól, és addig nem hajlandóak megválni tőle. Helmut Marko egyértelműsítette a helyzetet, állítása szerint 100 millió euróért sem adják oda egy csapatnak sem. Erre csak annyi volt a holland válasza, hogy „drágább vagyok, mint egy focista!”, menedzsere azonban már nem vette ilyen viccesre a figurát - a pilótát egyébként a Ferrarival hozták kapcsolatba legtöbbször.



„Amióta Max debütált, azóta érdeklődnek iránta” - idézte Raymond Vermeulent holland Formule 1 című magazin. „Más csapatok készen álltak arra, hogy szerződést írjanak alá vele, de mi a Red Bull Racinggel akarunk nyerni. A Red Bull sztárként tekint Maxre, és nem szeretné elengedni” - mondta a menedzsere, és való igaz, a csapatnál mindössze tavaly májusban debütált versenyzőt máris a sportág jelenlegi legjobbjai között emlegetik.

Vermeulen úgy véli, nem fenyegetik a Red Bullt de jó lenne, ha védence minél előbb rátalálna a sorozatos győzelmek útjára. „Nem szabtunk meg nekik határidőt, de fontosnak tartjuk, hogy Max a továbbiakban is sikereket érjen el. Magabiztos vagyok a csapat előrelépése felől, mert a Red Bull négy világbajnoki címig jutott a Renault-val együtt. De meg kell érteniük, hogy a mi türelmünk sem határtalan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: