DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Szinte biztos, hogy a Honda nem szakít a McLarennel

Az idei nyár egyik slágertémája a McLaren és a Honda esetles szakítása az F1-ben, de a japánok egyik munkatársa élesen cáfolta ezeket a híreszteléseket

A japánok egyértelművé tették, ami sokaknak kétséges volt: „A Honda a Forma-1-ben fog maradni, és a Honda együtt marad a McLarennel.” Ez a mondat Masashi Yamamoto, a Honda motorsport-menedzserének száját hagyták el, hazája egyik lapjának, a Sportivának nyilatkozva. Az utóbbi hetekben és hónapokban ugyanis folyamatosan terítéken volt a szakítás, a felek pedig üres és ezerszer hallott nyilatkozatokkal árasztották el a közvéleményt ezzel kapcsolatban.



Szó esett arról, hogy a McLaren Mercedes-motorokra vált, de szóba került az is, hogy addig vetik le a japánok erőforrását, amíg az versenyképessé nem válik - például más csapatok autóiban. „Szerződésünk van a McLarennel. Ez pedig azt jelenti, hogy a McLaren nem dolgozhat együtt más partnerrel, még átmenetileg sem. Számunkra ez soha nem került szóba, mi nem fogunk visszavonulni a Forma-1-ből. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a cég elnökével, Takahiro Hachigóval, és nem áll szándékukban kiszállni a Forma-1-ből.”

Amikor a lap megpróbálta elérni a McLarent egy nyilatkozat erejéig, ezt a választ kapták: „Nem akarjuk kommentálni ezt.” A Honda számára másik opciót jelent a Sauber, mely megállapodást az F1-es projekt vezére, Yusuke Hasegawa is sürget. „Készek vagyunk ellátni a Saubert Honda-erőforrásokkal. Nagyszerű kapcsolatot építettem fel Monisha Kaltenbornnal, és szeretnénk folytatni a megegyezést. De azóta megváltozott a Sauber vezetése, és most újra kell tárgyalnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: